Hristodulidis'in açıklamasından sonra Cumhurbaşkanı Tatar ABD'ye gidiyor

29 Mart 2024

Güncelleme: 29 Mart 2024

A
A

Rum lider Nikos Hristodulidis, Guterres'in Kıbrıs müzakereleriyle ilgili bazı düşünceleri olduğunu ve Türk tarafını beklediklerini açıklamasının ardından Tatar'a davet geldi. Tatar, 5 Nisan'da Guterres ile görüşmek için ABD'ye gidiyor.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Rum lider Nikos Hristodulidis, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamasına yönelik bazı düşünceleri olduğunu açıklamıştı.

Hristodulidis, Guterres'in bu düşüncelerine olumlu yanıt verdiklerini ve Türk tarafının tepkisini beklediklerini ifade etti.

Hristodulidis, Guterres ile 21 Mart'ta gerçekleştirdiği Brüksel'deki görüşmen olumlu geçtiğini ve önümüzdeki dönemde barış görüşmelerinin yeniden başlamasına dair işaretlerin olabileceğini açıklamıştı.

GUTERRES, TATAR'I DAVET ETTİ

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıslı Türk lider Ersin Tatar'ı New York'ta görüşmeye davet etti.

Görüşmenin 5 Nisan'da BM merkezinde gerçekleşeceği öğrenildi.

Görüşmenin içeriğiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan veya Guterres tarafından bir açıklama yapılmadı.

Cumhurbaşkanı Tatar geçtiğimiz yılın Eylül ayında Birleşmiş Milletler 78’nci Genel Kurulu nedeniyle temaslarda bulunmak amacıyla New York’ta, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmüştü.

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar