HP'nin destek vereceği 5'inci bağımsız aday Hulusioğlu oldu

23 Kasım 2022

Güncelleme: 23 Kasım 2022

A
A

Yerel seçimler için henüz aday çıkarmayan ve bazı bölgelerde bağımsız adayları destekleme kararı alan Halkın Partisi, Çatalköy-Esentepe’de de mevcut başkan ve bağımsız aday Hulusioğlu’nu destekleme kararı aldı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Halkın Partisi (HP) Parti Meclisi, yerel seçimlerde Çatalköy-Esentepe Belediye Başkanlığı'nda bağımsız aday Mehmet Hulusioğlu’nu destekleme kararı aldı.

HP'den yapılan yazılı açıklamada “Parti Meclisimiz, yapmış olduğu oylama sonucunda Çatalköy-Esentepe Belediye Başkanlığı'na bölgede uzun süredir belediye başkanlığı yapan ve yerel yönetimler tecrübesi bulunan bağımsız aday Mehmet Hulusioğlu’nu destekleme kararı almıştır.” denildi.

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay da Çatalköy-Esentepe Bağımsız Belediye Başkan adayı Mehmet Hulusioğlu ile Halkın Partisi’nin hükümette olduğu dönemde yakın ve uyumlu bir çalışma ilişkisi içerisinde olduklarını belirtti.

Özersay, “Hulusioğlu gerek pandemi gerekse bölgede cephanelik patlaması yaşandığında kriz yönetiminde merkezi hükümetle tam bir uyum içerisinde çalışabilen bir profil çizmiştir. Bakanlıklarla da çözüm odaklı bir yaklaşımla sürekli diyalog halinde olmasını bilmiştir. Bu nedenle Halkın Partisi Parti Meclisi bu seçimlerde Çatalköy-Esentepe Belediye Başkanlığına bağımsız olarak aday olmuş olan sayın Mehmet Hulusioğlu’nu destekleme kararı almıştır.” ifadelerini kullandı.


Mehmet Hulusioğlu, seçimde Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) adayı Ceyhun Kırok ile Ulusal Birlik Partisi ve Demokrat Parti'nin de desteklediği Yeniden Doğuş Partisi (YDP) adayı Ahmet Karal ile başkan olmak için yarışacak.

HP, Hulusioğlu'ndan önce 4 bölgede 4 bağımsız adayı destekleyeceğini duyurmuştu. HP’nin destekleyeceği bağımsız adaylar şöyle:

  • Gazimağusa Belediyesi – Salih Oktay
  • Güzelyurt Belediyesi – Reşat Kansoy
  • Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi – Mehmet Çelebi
  • Tatlısu Belediyesi – Orhan Bebek

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar