HP'den ''dokunulmazlıkları kaldırın ve görevden alın'' çağrısı

28 Şubat 2024

Güncelleme: 28 Şubat 2024

A
A

Halkın Partisi, kürsü dokunulmazlığı hariç tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasını istedi. HP daha önce, bir milletvekilinin diplomasının sahte olduğunu iddia ederek polise şikayet etmişti. Özersay ise bakanlık müdürünün görevden alınmasını istedi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Halkın Partisi, tüm dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısında bulunarak özellikle son dönemde yaşanan olaylar ve soruşturmalarda parti mensubu milletvekillerinin adlarının geçmesinin dikkate alınması gerektiğini belirtti. Polis soruşturmalarının düzgün bir şekilde yürütülebilmesi ve herhangi bir suçun adalet önüne çıkarılabilmesi için dokunulmazlıkların kaldırılmasının önemli olduğunu vurguladılar.

Ayrıca, Halkın Partisi'nin uzun bir süredir milletvekilliği dokunulmazlıklarının tartışılmasını ve kürsü dokunulmazlığı dışındaki dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısını yaptığına dikkat çekildi. Parti, milletvekillerinin kendileri hakkında herhangi bir şüphe olmadığını düşünüyorlarsa dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep etmeleri gerektiğini ifade etti.

Son olarak, Halkın Partisi'nin dokunulmazlık konusundaki sorularının henüz yanıtlanmadığı belirtilerek, Başsavcılıktan bir talep geldiğinde herhangi bir milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına destek verip vermeyeceklerine ilişkin bir yanıt alamadıkları belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Sayın Ünal Üstel’in geçtiğimiz gün ‘yargıya ve polise güvenimiz tamdır’ demesi hem yetersiz hem de eksiktir. Çeşitli olaylara isimleri karışan vekillerin kendilerine dair bir şüpheleri yoksa hiç tereddüt etmeden dokunulmazlıklarının kaldırılmasını derhal talep etmeleri gerekmektedir.

Bununla birlikte dokunulmazlıklara ilişkin sorduğumuz sorunun yanıtı halen alabilmiş değiliz. Herhangi bir milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik Başsavcılıktan bir talep gelmesi durumunda, buna evet oyu verecek misiniz?”

ÖZERSAY: GÖREVDEN ALINMALILAR

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sahte diploma ve haksız kazanç suçlamasıyla Kemal Dürüst ile birlikte tutuklanan eşi M.D.'nin görevden uzaklaştırılmasını istedi.

Kemal Dürüst'ün eşi Çalışma Bakanlığında müdür olarak görev yapıyor.

 Özersay, bu konuda ısrarla talepte bulunmalarına rağmen daha önce tutuklanan ve teminatla serbest kalan Kooperatif Şirketler Mukayyitti Çelebei Ilık için 10 gün boyunca sessiz kalındığını belirtti.

Ancak sürekli olarak konunun takipçisi olduklarını ve sonunda mukayyitin görevden alındığını ifade etti.

Şimdi ise beş gün önce tutuklanan ve hakkında polis soruşturması devam eden bir bakanlık müdürünün de aynı şekilde görevden uzaklaştırılması gerektiğini dile getirdi.

Özersay, bu durumun adil olmayacağını ve farklı siyasi parti mensuplarıyla ilgili olaylara farklı şekilde mi yaklaşılacağını sorguladı. Son olarak, sessiz kalmayacaklarını ve konunun peşini bırakmayacaklarını belirterek, harekete geçme çağrısında bulundu.

HP daha önce, ismini açıklamadığı bir milletvekilinin diplomasının sahte olduğunu iddia ederek polise şikayet etmişti. 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar