HP Genel Sekreteri Alas: Narenciye için geç kalındı

3 Mart 2024

A
A

HP Genel Sekreteri Turgut Alas, narenciyede ortaya çıkan hastalıkla ilgili gelişmelere ve sahte diploma olaylarına değindi.

ZgotmplZ

Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Turgut Alas, narenciyede ortaya çıkan hastalığın bile henüz tam olarak anlaşılamadığını belirterek, Avrupa Birliği'nin eylül ayında duyurduğu durumun, Kıbrıs'taki yetkililere kasım ayında ulaştığını ifade etti. Alas, hükümet ve Meclis'teki muhalefet arasındaki tartışmaların, hastalık konusunda geç kalınmasına neden olduğunu dile getirdi. Bunun sonucunda yaşanan sıkıntıları önlemek için bilimsel çalışmalar yapılması gerektiğini ve Mandora için artık geç kalındığını belirtti.

Alas, özellikle önlem alınmaması ve pazarın takip edilmemesinin bu noktaya gelinmesinde büyük rol oynadığını belirtti. Tür ve çeşit değişikliğinin de etkisi olduğunu vurgulayarak, Mandora ve Valencia gibi çeşitler arasındaki farklara dikkat çekti. Türkiye'nin uyguladığı ambargonun doğru olduğunu savunarak, Kıbrıs'ın da benzer önlemler alması gerektiğini söyledi. Ancak artık bu yılın ihracat açısından kaybedildiğini düşündüğünü ifade etti.

Ayrıca, son zamanlarda gündemi meşgul eden "sahte diploma" soruşturmasıyla ilgili olarak Alas, sadece üniversitelerin değil, devletin yapısından başlanması gerektiğini vurgulayarak, bu skandalların devletin içine yayıldığını ileri sürdü.

Yozlaşmanın ve çürümenin önlenmesi için kararlı bir mücadele gerektiğini ve bu tarz olayların caydırıcı cezalarla engellenmesi gerektiğini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar