Holguin'in programı yoğun: Bugün UBP, CTP ve HP ile görüştü

13 Mart 2024

A
A

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Holguin, bugün siyasi partileri ziyaret etti. Önce UBP Genel Merkezi'ne giden Holguin, ardından CTP ve HP'yi ziyaret ederek temaslarda bulundu.

ZgotmplZ

 Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar, Ada'daki temasları kapsamında bugün siyasi partilere ziyarette bulundu.

İlk olarak Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Merkezi’ne gelen Holguin ve heyeti, Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ünal Üstel ve Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası UBP Genel Sekreteri, Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu yazılı açıklamada bulundu.

Hasipoğlu, açıklamasında, özden gelen hakların teyit edilmesiyle, adada mevcut iki devletin nasıl iş birliği yapacağını müzakere etmek üzere masaya oturmaya hazır oldukları vurgusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, Holguin’in görevinin iki taraf arasında yeni ve resmi bir sürece geçilebilmesi için ortak zemin olup olmadığının araştırması olması şartıyla kabul ettiğine işaret eden Hasipoğlu, bu görev yönergesi çerçevesinde Holguin’in sürdüreceği çalışmalarda kendisine destek olacaklarını bildirdiğini kaydetti. 

Holguin, siyasi partilere başlattığı ziyaretler çerçevesinde Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile Halkın Partisi'ni de ziyaret ederek görüştü.

Holguin, CTP Genel Merkezinde, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Genel Sekreter Asım Akansoy ve milletvekilleri Sıla Usar İncirli, Fikri Toros, Armağan Candan'la bir araya geldi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar