Holguin'in ekibiyle CTP ile POGO'nun kadın örgütleri görüştü

11 Mart 2024

Güncelleme: 12 Mart 2024

A
A

CTP Kadın Örgütü Başkanı Doğuş Derya ve POGO Kadın Hareketi Genel Sekreteri Skevi Koukouma, Holguin'in ekibinde bulunan Francisco Diaz ve BM İyi Niyet Misyonu yetkilisi Mari Warne-Smith ile bir araya geldi.

ZgotmplZ

CTP Kadın Örgütü Başkanı Doğuş Derya ve POGO Kadın Hareketi Genel Sekreteri Skevi Koukouma, Maria Holguin'in ekibinde yer alan Francisco Diaz ve BM İyi Niyet Misyonu yetkilisi Mari Warne-Smith ile bir araya geldi.

Bu görüşme, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle düzenlenen bir etkinlik kapsamında gerçekleşti.

Derya ve Koukouma, Holguin'in atanmasından memnuniyet duyduklarını dile getirerek, Holguin'in ülkesi Kolombiya'daki barış sürecindeki deneyiminden faydalanarak Kıbrıs müzakerelerine katkı sağlama çabalarını desteklediklerini iletti. Ayrıca, Kıbrıs'ın federasyon çatısı altında yeniden birleşmesi için ortak mücadelede birleştiklerini belirttiler.

Görüşmede, Kıbrıs'ta uzun süredir devam eden müzakere çıkmazı ve kadınların barış sürecine tam ve eşit katılımını artırmak için atılması gereken adımlar üzerinde duruldu. Ayrıca, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve toplumlar arası güveni güçlendirmek için sivil toplum örgütlerine destek sağlanması gerektiği vurgulandı.

CTP Kadın Örgütü ve POGO Kadın Hareketi temsilcileri, bu görüşme vesilesiyle hazırladıkları ortak deklarasyonu Diaz ve Warne-Smith'e sundu. Bu deklarasyonda, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik tutumları ve kadınların barış sürecine katılımı önemli bir şekilde vurgulandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar