Hasipoğlu ile Candan, Fransa'da AKPA'nın Kıbrıs ve Maraş raportörü ile görüştü

25 Ocak 2024

Güncelleme: 26 Ocak 2024

A
A

Cumhuriyet Meclisi'nin AKPA temsilcileri, UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ve CTP Milletvekili Armağan Candan, AKPA'nın Maraş ve Kıbrıs Raportörü İtalyan milletvekili Piero Fassino ile Fransa'nın Strasbourg kentinde görüştü.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi'nin Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi (AKPA) temsilcileri, AKPA'nın Maraş ve Kıbrıs Raportörü İtalyan milletvekili Piero Fassino ile Fransa'da görüştü.

AKPA Genel Kurulu'na katılan Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ve Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Armağan Candan'dan oluşan heyet, Fassino ile görüşerek Maraş ve Kıbrıs raporu hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Fassino'nun, raporla ilgili olarak Türkiye, Kıbrıs ve Brüksel'de temaslarda bulunması bekleniyor.

AKPA Genel Kurulu oturumlarında Kıbrıs konusu ve İsrail-Filistin-Gazze raporu ile ilgili konuşmalar gerçekleştiren heyet, Siyasi İşler Komitesi'nde görüşülen Maraş/Kıbrıs raporuna ilişkin görüşlerini de komite toplantısında paylaştı.

AKPA temsilcileri, AKPA nezdindeki siyasi grup toplantılarına katılarak farklı politik gruplarla görüşmeler gerçekleştirdi. UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Avrupa Muhafazakârlar/Demokratik Birlik Grup toplantılarına katılırken, CTP Milletvekili Armağan Candan Sosyalist, Demokrat ve Yeşiller Grup toplantılarında yer aldı.

Heyet, Türkiye'nin Avrupa Konseyi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Nurdan Bayraktar Golder tarafından düzenlenen çalışma yemeğine de katıldı.

AKPA temasları sırasında Cumhuriyet Meclisi Heyeti'ne KKTC Strasbourg Temsilcisi Selda Çimen, I. Sekreter Havva Ülgen ve II. Sekreter Hasan Varoğlu eşlik etti. Ayrıca, heyet AİHM'deki Türk yargıç Saadet Yüksel ile Taşınmaz Mal Komisyonu ve AİHM'deki mülkiyet davalarına ilişkin son durumu da değerlendirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar