Harmancı çağrı yaptı, belediyeye yılda 5 milyon Euro gelir getirecek önerilerini tekrarladı

2 Şubat 2024

Güncelleme: 2 Şubat 2024

A
A

İki yıllık toplu iş sözleşmesini imzalayan Mehmet Harmancı, belediyenin gelirlerini arttırması yönünde önerilerini yineledi. Harmancı, araç sigorta ücretlerinin yüzde 10'nun alınmasını ve yabancı öğrencilerden yılda 50 Euro alınmasını istedi.

ZgotmplZ

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Belediye Emekçileri Sendikası (BES), 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı. Toplu iş sözleşmesine LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile BES Başkanı Mustafa Yalınkaya imza koydu.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, çalışanlara katkılarından dolayı teşekkür ederek, bu sözleşmeyle birlikte çalışanların performanslarının motive olacağını ve Lefkoşa halkına daha iyi hizmet sunmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, LTB Meclisi'nin hizmet resmini yüzde 25'ten yüzde 21'e düşürme kararını hatırlattı ve bu sayede konutlar için hizmet bedelinde 2024 yılı için indirim yapabildiklerini söyledi.

Harmancı ayrıca, Belediyeler Yasası'nın belediyelere mağduriyet yarattığını ve hayatın ucuzlatılması düşüncesiyle belediyelere ek gelir getirecek düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade etti. Önerilerini de paylaşarak, bu önerilere dikkat edilmesi halinde şehirdeki hizmet bedellerini daha da düşürebileceklerini vurguladı.

 Harmancı şöyle konuştu:

“Eğer hayatın daha da ucuzlamasını istiyorsak 2022 yazında sunduğumuz somut önerilerimiz masadadır. Bugün ana muhalefet ile iktidar Meclis’in nerede ise yüzde 90’ına sahiptirler. Eğer bu önerilerimizi dikkate alırlarsa Lefkoşalılara daha etkin hizmeti daha ucuza verme şansımız olacak”

Söz konusu önerilerini de hatırlatan Harmancı, şöyle dedi:

“Güney Kıbrıs’taki araçlar için kesilen sigortaların yüzde  10’unun ilgili belediyeye aktarılması, bunun karşılığı yıllık ortalama 2 Milyon Euro’dur. Şehirdeki üniversitelere kayıt yapan her yabancı öğrenciden bir akademik yıl için 50 Euro alınması ki bunun da karşılığı 2 Milyon Euro civarındadır. Altını çizmek isterim ki, bu iki gelir kaleminin hiçbiri şehirde yaşayan insanlardan değildir. Üçüncü önerimiz emlak vergilerinde vergi adaletin sağlanması. Pahalı evde oturan biri varsa pahalıdan ödesin, vergi adaleti sağlansın, emin olun ki buradan da önemli bir ihtiyaç karşılanacaktır. Devlet kurumları da emlak vergisi versin ya da belediyelerle mahsuplaşsın. Dördüncü olarak da eğer coğrafya ve nüfus paralelliğinde bir devlet katkısı var ise, o zaman devlet yükünü çeken kaymakamlık sahibi belediyelere de yerel gelirlerden %1 daha fazla kaynak aktarılsın”

Harmancı, söz konusu maddelerin hayat bulması için hem muhalefet hem de iktidar partisine çağrıda bulundu.

BES Başkanı Mustafa Yalınkaya ise 2014'te büyük bir enkazdan devralınan belediyenin, şu anki yönetimle birlikte emekçilerin hak ve menfaatlerinin korunması için çaba sarf ettiğini belirtti. Yalınkaya, Belediyeler Yasası'nın değiştirilerek belediyelerin daha sürdürülebilir hale getirilmesi ve emekçilerin haklarının korunması talebinde bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar