Halkın Partisi bu kez Turizm Bakanlığı için Sayıştay'ın kapısını çaldı

5 Nisan 2024

A
A

Halkın Partisi, diploma usulsüzlüğü nedeniyle kendisine bağlı bürokratları görevinden uzaklaştırmadığı gerekçesiyle Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı'nı Sayıştay'a şikâyet etti. Özersay, Ataoğlu'nu hedef aldı.

ZgotmplZ

Halkın Partisi (HP) hakkında soruşturma açılmış olmasına rağmen bazı üst düzey bürokratları kamu görevinden uzaklaştırma yönünde adım atmadığı ve devleti zarara uğrattığı gerekçesiyle  Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı'nı Sayıştay’a şikayet etti.

HP tarafından yapılan açıklamada, "sahte diploma" aldıkları gerekçesiyle hakkında polis soruşturması başlatılan bazı başka üst düzey bürokratların İçişleri Bakanlığı tarafından kamu görevinden uzaklaştırıldıklarına dikkat çekilerek, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı'nın kendisine bağlı bulunan mukayyit konusunda bu yönde adım atmayarak devleti zarara uğrattığını iddia etti ve Sayıştay'ın inceleme yapmasını talep etti.

Açıklamada başvurunun Kamu Görevlileri Yasası; Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasası ile Sayıştay Yasası çerçevesinde yapıldığına dikkat çekildi.

"ÖLÜ TAKLİDİ YAPMAKTADIR"

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay da konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu'nu suçladı. Özersay, şunları kaydetti:

"Bu sabah itibariyle Turizm Bakanlığı’nı Sayıştay’a şikayet ettik. Sahte diploma nedeniyle görevden alınanların aynı zamanda kamu görevinden de uzaklaştırılmaları gerekmektedir. İçişleri Bakanlığı kendisine bağlı bürokratlar konusunda bu adımı atmış ve bazı isimleri kamu görevinden uzaklaştırmıştır ancak Turizm Bakanı sayın Fikri Ataoğlu yasayı uygulayın diye defalarca çağrı yapmamıza, Kamu Hizmeti Komisyonu’na başvuru yapmamıza ve Komisyon’un kendilerine yazı yazmasına rağmen bu konuda ÖLÜ TAKLİDİ YAPMAKTADIR! Bunu yaparak devleti mali açıdan ZARARA UĞRATMAKTADIR! Vazgeçeceğimizi sanıyorsa yanılmaktadır!!!"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar