Hakan Fidan'dan anlamlı kutlama mesajı

14 Kasım 2023

Güncelleme: 14 Kasım 2023

A
A

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ertuğruloğlu'na kutlama mesajı göndererek, ''KKTC'nin uluslararası toplum tarafından tanınması için fedakârlıktan kaçınmayacaklarını'' vurguladı.

ZgotmplZ
Arşiv - 4 Ekim 2023

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluşunun 40. yıl dönümü nedeniyle ziyaretler sürerken, tebrik mesajları da gelmeye devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'na kutlama mesajı gönderdi.

Mesajda, Kıbrıs Türkü'nün eşitlik ve özgürlük mücadelesinin vurgulanarak, KKTC'nin kuruluşundan bu yana elde ettiği başarıların millet için bir gurur kaynağı olduğu belirtildi. Ayrıca, Kıbrıs Türkü'nün barışa ve çözüme bağlılığı, egemenliğinden vazgeçmeme kararlılığı ve uluslararası toplum tarafından tanınma çabaları öne çıkarıldı.

Ayrıca, Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin haklarını koruma ve uluslararası alanda hak ettiği yeri alması konusundaki çabalarını sürdürme taahhüdü de vurgulandı. 

Fidan'ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Sayın Bakan; Kıbrıs Türkü’nün eşitlik ve özgürlük mücadelesinin en anlamlı tezahürü olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 40’ıncı yıldönümü vesilesiyle yaşanan coşku ve kıvancı gönülden paylaşmaktayız. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, kuruluşundan bu yana kaydettiği başarılar milletimiz için gurur vesilesidir. Her daim barışa ve çözüme olan bağlılığını kanıtlayan Kıbrıs Türkü’nün, maruz bırakıldığı hukuk ve insanlık dışı kısıtlamalara rağmen, egemenliğinden vazgeçmeyeceğini her fırsatta göstermesi, haklı davamızda gücümüze güç katmaktadır.  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası toplum tarafından tanınmasını daima kendisine vazife bilen Anavatan Türkiye, ortak tarihi tecrübemiz ışığında, Kıbrıs Türkü’nün eşitlik temelinde, özgür ve onurlu yaşama talebini göz ardı etmeyen bir çözüm için omuz omuza birlikte yürümeye, Kıbrıs Türk halkının halk ve hukukunu koruma yönünde güçlü adımlar atmaya devam edecektir. Bu süreçte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası alanda hak ettiği yeri edinmesi için fedakarlıktan kaçınmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, değerli şahsınız ve tüm Kıbrıs Türkü kardeşlerimize 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle en kalbi tebriklerimi iletiyor; Kıbrıs davası uğruna şehadet mertebesine erişenler başta olmak üzere, bütün kahramanlarımızı saygıyla yad ediyorum.”

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar