Girneli'den anlayış bekliyor: İlk kez yıprandığımı hissettim, bazen gururumuzu da kenara bırakıyoruz

15 Mart 2024

Güncelleme: 16 Mart 2024

A
A

Girne Belediye Başkanı Şenkul, süren çalışmalar için vatandaştan empati ve anlayış bekliyor. Girneli için çok şeyi sineye çektiklerini kaydeden Şenkul, yoğun çalışma temposu nedeniyle ilk kez yıprandığını hissettiğini ancak yılmadığını dile getirdi.

ZgotmplZ Samet Karakoç

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, aralıksız devam eden altyapı ve yol çalışmaları sürerken, vatandaştan empati ve anlayış beklediklerini belirtti.

Bandabuliya Gastronomi Evi projesi için yapılan imza töreninin ardından MYK Haber'e özel açıklamalarda bulunan Şenkul, şehrin altyapı işlerinin yıllardır ihmal edildiğini, eksiklikleri gidermek için yorulmadan çalıştıklarını kaydetti. Bu nedenle uzun zamandır ilk defa 2-3 aydır yıprandığını hissettiğini kaydeden Murat Şenkul, vatandaşların daha teşvik edici olmalarını istedi.

"Bir kısım insanımız en küçük zorlukta hemen şikayet moduna geçiyor ama bir sorması lazım ‘Niye kapattı?’ Biz keyfimizden bir yeri kapatmıyoruz, mecburiyetten kapatıyoruz." diyen Şenkul, mevcut imkanları genişletmek için merkez idare nezdinde de büyük çaba verdiklerini işaret ederek, "Bazen gururumuzu da bir kenara bırakıyoruz, kişiliğimizi esnetiyoruz sırf ters bir laf edip de Girne’yi zarara uğratmamak için ama bilsinler bizim de çok ağrımıza giden şeyler oluyor yani bu memlekette ve sineye çekiyoruz sırf bu vatandaş daha fazla hizmet alabilsin diye. Gerçekten zor bir bölgede görev aldık hiç yılmıyoruz, devam edeceğiz ama bizi motive eden vatandaşımızın anlayışıdır, bunun sürmesini istiyoruz." dedi.

Murat Şenkul'un açıklamaları şöyle:

  • Yaklaşık 1 aydır altyapı işlerine başladık. Tabii insanlar şeyi çok seviyor, yani görünür işleri çok seviyor. İşte burası gibi Bandabuliya, Kordonboyu ama işte buraların hayatına devam edebilmesi için yapılması gereken altyapı işleri var, yıllardır ihmal edilen altyapı işleri var. Ama ne yazık ki Girne’de ciddi bir trafik sorunumuz var, yapılan her hamle bir küçücük ara yolun kapanması bile büyük tepkilere sebep oluyor, o yüzden dün sosyal medyadan bir bilgilendirme geçmek istedim vatandaşlarımıza.
  • Biz bugün herhalde bir ilki yaptık. Bir taraftan kanalizasyon kazdırıyoruz bir taraftan da yol veriyoruz, arabalar geçiyor. Neredeyse kazılan yerin 10 santim yanından araba geçirmeye çalışıyoruz. Çalışanlarımız birazcık yoruluyor bu süreçte, özellikle zabıtalarımız, işçilerimiz ama vatandaşımız mağdur olmasın diye mümkün olan hatta mümkün olmayanı bile oldurmaya çalışıyoruz fakat yine de Girne’de yaşayan yurttaşlarımızın birazcık bu konuda empati yapması gerekir.
  • Bu şehrin kanalizasyon altyapısının çok hızlı bir şekilde, eksik olan bölgelerde giderilmesi lazımdır. Çünkü bizim plajlara gitmek gibi, denizlere gitmek gibi hayallerimiz var ama bunu yapabilmemiz için bizim bu kanalizasyonu önce doğru şekilde toplayıp, ardından da zaten projemizin bir parçası olan, arıtma tesisinin büyütülmesi var. Yani sadece yaşam görülen kısımlardan ibaret değil, bu yolların altı da var buraya da yatırım yapıyoruz biz.
  • Zor bir süreç açıkçası, ilk defa uzun zamandır, 2-3 aydır yıprandığımı hissetmeye başladım, çünkü uzun saatler çalışıyoruz ve hem fiziki, hem mental olarak çalışanlar da aynı durumdadır. Bu noktada vatandaşlarımızın daha teşvik edici olmaları bizi daha mutlu edecektir. Bir kısım insanımız en küçük zorlukta hemen şikayet moduna geçiyor, bunu yadırgamıyorum vatandaşlığın hakkıdır ama bir sorması lazım ‘Niye kapattı?’ Biz de keyfimizden bir yeri kapatmıyoruz, mecburiyetten.
  • Şimdi Doğanköy'de kanalizasyon olmasını istiyor oradaki vatandaşlarımız ama yolunda kapanmamasını istiyor, bunu da şuna benzetiyorum, denize gidip de ıslanmamak istiyorum… Yani çok mümkün değil bunlar, ben hep samimi konuştum, politika yapmadım bu konularda, siyaset de yapmadım, çok vatandaşlara da hissettiğim gibi konuştum, bu da onlardan bir tanesidir. Bazı bedeller ödemek zorundayız, çünkü gününde yapılmayan yatırımlar bugün yapılacak, biz bunun en az şekilde olması için örnek gidip Doğanköy'de bakabilirler, az önce söyledim menholün kazılmış, menholün 10 santim yandan araba geçiriyoruz, zabıta kontrolünde.
  • Biz üzerimize düşeni fazlasıyla yaptığımızı düşünüyorum, devam da edeceğiz. Çünkü Girne yine bu ülkedeki 18 belediye arasında zannederim tek bir tanesi olarak ayrılıyor ki yaşam hiç durmuyor gece gündüz sürekli bir yaşam var, okullar, üniversiteler, casinolar, sosyal hayat, turizm var da var. Tüm bu varlıklar arasında bir yokluğu var, alanı yok Girne’nin. Küçücük bir alana sıkıştı, yolları yok bir taraf dağ bir taraf deniz.
  • Bu çerçevede mevcut imkanları genişletmek için merkez idareyi de sürekli çabalıyoruz, deniyoruz bazen gururumuzu da bir kenara bırakıyoruz, kişiliğimizi esnetiyoruz sırf ters bir laf edip de Girne’yi zarara uğratmamak için ama bilsinler bizim de çok ağrımıza giden şeyler oluyor yani bu memlekette ve sineye çekiyoruz sırf bu vatandaş daha fazla hizmet alabilsin diye. Nüfus konusu bunlardan bir tanesidir, talep ettiğimiz araziler konusu bunlardan bir tanesidir, yani bu anlamda gerçekten zor bir bölgede görev aldık hiç yılmıyoruz, devam edeceğiz ama bizi motive eden vatandaşımızın anlayışıdır, bunun sürmesini istiyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar