Girne 20 Temmuz Stadı'nda 23 Nisan coşkusu

23 Nisan 2024

A
A

Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadyumu’nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenine katılan Başbakan Üstel ve Bakan Çavuşoğlu birer konuşma yaparken, öğrenciler de gösterileri ile törene renk kattı.

ZgotmplZ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Girne 23 Nisan İlkokulu, Mustafa Çağatay İlkokulu ve Şehit Hasan Cafer İlkokulu tarafından Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadyumu’nda tören düzenlendi.

MEB’den yapılan açıklamaya göre törene; Başbakan Ünal Üstel, Maliye Bakanı Özdemir Berova, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nı temsilen Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Tümay ile Bakanlık bürokratları ve aileler katıldı.

Protokolün öğrencileri teftiş ve selamlamasıyla başlayarak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, Başbakan Ünal Üstel, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Mustafa Çağatay İlkokulu Müdür Vekili Gönül Kendir birer konuşma yaptı.

Tören, resmi geçit ve öğrencilerin gösterilerinin ardından tamamlandı.

ÜSTEL: KIBRIS TÜRK HALKI ATATÜRK’ÜN YOLUNDA İLERLEMEYE DEVAM EDECEK

Başbakan Ünal Üstel törende yaptığı konuşmada; 23 Nisan’ın, Türk milletinin ulusal egemenliğine kavuştuğu gün olduğunu ifade ederek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında ilerleyerek bugünlere gelen Kıbrıs Türk halkı ve genç nesillerinin, bundan sonra da Atatürk’ün yolunda ilerlemeye devam edeceğini kaydetti.

Ülkenin ve dünyanın geleceği olan çocukları, özveriyle geleceğe en iyi şekilde hazırlayan tüm öğretmenlere teşekkür eden Başbakan Üstel, tüm çocukların bayramını kutladı.

ÇAVUŞOĞLU: ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE, ÖĞRETMENLER SAYESİNDE ÖZÜMSENDİ

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise konuşmasında, 23 Nisan’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin imparatorluktan cumhuriyete giden ulusal egemenlik yolculuğunun başladığı gün olduğunu belirtti.

Kıbrıslı Türklerin, Atatürk İlke ve Devrimlerini sahiplenerek en kısa sürede uygulamaya koyduğunu anımsatan Çavuşoğlu, “Atatürkçü düşüncenin bu topraklarda öğretmenler sayesinde özümsenerek, Kıbrıs Türk halkının dokusuna işlendiğini” vurguladı.

Çavuşoğlu, “Ülkenin geleceği olan çocukları, bilgili, kültürüne, dinine, diline, ırkına, geleneklerine sahip çıkan, bilgili, güçlü bireyler olarak yetiştirmek için hükümet ve bakanlık olarak durmadan çalıştıklarını” da sözlerine ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar