Girişi engellenenler hakkında Türkiye, Başbakan Üstel'e bilgi vermedi

22 Nisan 2024

Güncelleme: 23 Nisan 2024

A
A

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye'ye girişine izin verilmeyen 15 KKTC vatandaşı hakkında, ''Türkiye'nin en yüksek yerlere kadar konuyu ilettik, yaklaşık 6 ay önce de Büyükelçiliğe yazılı talep ettik. Fakat bir cevap alamdık'' açıklamasını yaptı.

ZgotmplZ

Türkiye'ye girişine izin verilmeyen 15 KKTC vatandaşı bulunuyor.

Bu kişilerin 7'si G-82 koduyla, 8'i ise N-82 koduyla giriş engelli konuldu. Fakat neden alınmadıklarıyla ilgili Türkiye tarafından bir açıklama yapılmadı.

CTP Milletvekili Sami Özuslu, Meclis'te yaptığı konuşmada Türkiye’ye giremeyen Kıbrıslı Türkler konusuna değindi.

ÜSTEL: TÜRKİYE'YE 10 KASIM 2023'TE YAZI YAZDIK

Bunun üzerine söz alan Başbakan Ünal Üstel, Türkiye’ye giremeyen KKTC vatandaşları ile ilgili İçişleri Bakanı ile birlikte çeşitli girişimler yaptıklarını söyledi. “Biz bu konuya duyarsız kaldık diye bir şey yok. Ama bir ülkenin iç meselesi... Biz en yüksek yerlere kadar konuyu ilettik, yazıyı yazdık.” diyen Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’ne 10 Kasım 2023 tarihinde yazdıkları yazıyı getirerek okuması için sekretere verdi. Bunun üzerine Özuslu yerinden, “4 aydır cevap vermediler mi?” diye sordu.

Üstel ise, Türkiye’nin yanıt verme zorunluluğu olmadığını söyledi.

Ardından, Türkiye’ye girişi engellenen yurttaşlarla ilgili gerekçe sorulan yazı okundu.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da yerinden söz alarak, KKTC’ye de alınmayan kişiler olduğunu, bunun devletlerin hakkı olduğunu söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar