Geçitköy'de halk yağışlardan dolayı mağdur

31 Ocak 2024

Güncelleme: 31 Ocak 2024

A
A

Yağış ve fırtına, Geçitköy'de de yolları ulaşıma kapadı. Bazı evlerin su bastığı köyde yetkililer hasar tespiti yaparak, mağduriyetlerin giderilmesi için çalışıyor.

ZgotmplZ

Ülkede önceki geceden beri etkili olan yağışlı hava ve fırtına, Geçitköy'de de halkı mağdur etti.

Geçitköy'de, yoğun yağışlar nedeniyle köy yolları kapandı. Köyde bu sabah itibarıyla ulaşım polis kontrolünde sağlanıyor.

Bazı evleri su basan köyde, bazı evlerin bahçe duvarları yıkıldı, hayvancılıkla uğraşan köy sakinleri hayvanlarını besleyecek yem arayışına başladı.

MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİNE ÇALIŞILIYOR

Köy içindeki köprüde temizlik çalışması ve gidiş-gelişin tekrardan sağlanması için çalışma devam ediyor.

Köyde devrilen elektrik direklerinin KIB-TEK tarafından yeniden dikilmesi için de çalışılıyor.

HASAR TESPİTİ YAPILIYOR

Girne Kaymakamı Cemal Özcemoğlu ve diğer yetkililer, dün geceden itibaren bölgede köy muhtarı ile birlikte hasar tespit çalışmalarına devam ederken, yağışlardan olumsuz etkilenen ailelerle görüşmelerini sürdürüyor.

Girne Kaymakamı Cemal Özcemoğlu

Kaymakam Özcemoğlu, Geçitköy'de TAK muhabirine yaptığı açıklamada, köyde yaşanan afetten dolayı gerek çiftçilik gerekse binalar açısından mağduriyetler yaşandığını, bunları gidermek için devletin yetkili organlarının gerekli çalışmaları başlattığını aktardı.

Yaklaşık beş-altı ev ve hayvancının mağduriyetinin diğer köy sakinlerine nazaran daha fazla olduğunun ilk etapta görüldüğünü anlatan Özcemoğlu, bütün ekip ve paydaşların tüm gücüyle çalıştığını ve bir-iki güne kadar söz konusu mağduriyetlerin giderilmesinin -en azından yüzeysel olarak- tamamlanacağını kaydetti.

ÇAVUŞ DA BÖLGEDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Diğer yandan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş da dün gece Geçitköy bölgesinde sel felaketi nedeniyle yürütülen çalışmaları inceleyerek, devletin tüm birimleriyle vatandaşın yanında olduğunu ve yaraların birlikte sarılacağını kaydetti.

Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamaya göre, birçok yerde yoğun yağışlar etkili olurken, Geçitköy’de derelerin taşması sonucunda Karşıyaka-Geçitköy arasındaki köprü yıkıldı. Dereye yakın olan bazı evler sular altında kalırken bazı arabalar da suda sürüklendi.

Bölgede sel felaketine maruz kalan evler boşaltılıp mahsur kalan vatandaşlar da tahliye edildi.

Çavuş, aşırı yağış ve su baskınlarından zarar gören tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar