Gazetecilerden eylem anısına "Özgürlük Fotoğrafı"

13 Haziran 2022

Güncelleme: 13 Haziran 2022

A
A

Cumhuriyet Meclisi önünde “Özgürlük İçin 24 Saat” eylemi düzenleyen gazeteciler “Özgürlük Fotoğrafı” çekildi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği'nin (KTGB) Cumhuriyet Meclisi önündek oturma eylemi sürüyor.

“Özgürlük İçin 24 Saat” adıyla düzenlenen eylemde, mesleğe yıllarını vermiş duayen isimlerin de katılımıyla “Özgürlük Fotoğrafı” çekildi.

Eylem, “3 yasada yapılmak istenen değişikliklerin ifade ve basın özgürlüğünü ortadan kaldıracağı ve düşünceyi suç kapsamına alacağı” gerekçesiyle başlatılmıştı.

Eylem çerçevesinde bugün Meclis Genel Kurulu’nu izleyen gazeteciler, ağızlarını siyah bantla kapatarak, 3 yasada yapılmak istenen değişiklikleri protesto etti.

Toplumsal Varoluş Platformu çatısı altındaki KTAMS, Dev-İş, Kamu-İş, Basın-Sen ve Bay-Sen de örgütlü oldukları medya kuruluşlarında bugün 10.00-13.00 saatleri arasında grev uygulayarak, eyleme destek verdi.

Bazı milletvekilleri ve aralarında eski siyasetçilerin de bulunduğu bazı isimler de Meclis önünde kurulan çadırı ziyaret ederek eylemcilere destek belirtti.

Meclis önündeki eylem çerçevesinde, “Özgürlük Senden Büyük #Dokunma” sloganıyla, “Ceza, Müfsidane Yayınlar ve Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması” yasalarında yapılmak istenen değişikliklere karşı eyleme destek veren televizyon kanallarında ve Gazeteciler Birliği’nin sosyal medya platformlarında canlı yayınlar da yapılıyor.

Cumhuriyet Meclisi önünde dün  akşam saat 21.00’de başlayan gazetecilerin eylemi bugün saat 21.00’de sona erecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar