Gardiyanoğlu: Soruşturmanın yakın takipçisiyiz

19 Şubat 2024

Güncelleme: 21 Şubat 2024

A
A

Bakan Sadık Gardiyanoğlu, Yaşlı Bakım Evleri Yasa Tasarısı'nın Meclis alt komitesinde olduğunu belirterek, yasanın güncellenerek yetki karmaşasını ortadan kaldıracağını açıkladı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Gazimağusa’da Sonbahar Yaşlı Bakımevi’ndeki 100 yaşındaki Şaban Disko isimli vatandaşın, bir bakıcı tarafından darp edilmesi olayının yankıları sürüyor.

Şaban Disko, hastanede tedavi edildikten sonra  Ay Işığı Bakım Evi’ne yerleştirildi. Bakıcı ise tutuklandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, yaşanan darp olayıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

DENETİM VE YASAL DÜZENLEMELER

Bakan Gardiyanoğlu, bahsi geçen bakımevinin denetlendiğini, raporların hazırlandığını ve gerekli müdahalelerin yapıldığını açıkladı.

Meclis alt komitesinde olan yaşlı bakım evleri ile ilgili yasaya dikkat çeken Bakan Gardiyanoğlu, bu yasanın güncellenerek yetki karmaşasını ortadan kaldıracağını vurguladı. 

KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİ

Yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri ve çocuk bakım hizmetleri ile ilgili olarak farklı kurumların işbirliği yapması gerektiğini vurguladı. 

Gardiyanoğlu, Sosyal Hizmetler Dairesi'nin daha etkin bir rol üstleneceğini ve ceza kesme yetkisi ile ilgili düzenlemelerin yapılacağını belirtti. 

Olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Bakan Gardiyanoğlu, en sert cezayla cezalandırılması için soruşturmanın yakın takipçisi olduklarını vurguladı.

MAHKEME TUTUKLULUK VERDİ

Mağusa'daki Sonbahar Yaşlı Bakım Evi'nde çalışan H. Ö., 100 yaşındaki Şaban Disko'yu ciddi şekilde darp ettiği suçlamasıyla tutuklandı.

Olay, Disko'nun hastaneye kaldırılması ve yapılan detaylı bir soruşturma sonucunda ortaya çıktı.

H.Ö cumartesi günü Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemede olayı anlatan polis memuru, ''yaşlı bakım evinin güvenlik kamerası görüntülerini incelediğinde, zanlının olayın 5 Şubat 2024’tarihinde, 04.00 ile 07.00 saatleri arsanda Şaban Disko'yu birçok kez kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine elleri ve ayaklarıyla vurarak darp ettiğini tespit ettik. Disko'nun ailesiyle yapılan görüşmelerde, daha önce benzer durumların yaşandığı ancak bakıcıların bu durumu yaşlılık veya düşme sonucu olarak izah ettiği ortaya çıktı.'' dedi.

Yargıç, H.Ö.'nün 3 gün boyunca poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar