Gambiya'nın ilk kadın belediye başkanı ile sıcak buluşma

6 Mayıs 2024

Güncelleme: 6 Mayıs 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hafta sonu gerçekleşen Gambiya ziyaretinde, ülkenin seçilmiş ilk kadın belediye başkanıyla da görüştü.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 15'inci Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında ziyaret ettiği Gambiya’nın başkenti Banjul’da, şehrin belediye başkanıyla da görüştü. 

Gambiya’nın seçilmiş ilk kadın belediye başkanı olan Rohey Malick Lowe, özellikle Afrika kıtasında kadınların siyaset başta olmak üzere yaşamın her alanında güçlenmesine yönelik çalışmalara liderlik etmesiyle tanınıyor. 

Belediye Başkanı Lowe, ayrıca Afrika Kıtası’nın yerel yönetici olarak seçilmiş kadınlarının kurmuş olduğu REFELA (The Network of local elected Women of Africa) ağının da başkanlığını yürütüyor.

Ziyareti sırasında Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow’la ikili bir görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Tatar, muhatabından Kıbrıs Türklerinin haklı davasının duyurulması konusunda destek istemişti.

Ersin Tatar, İİT Zirvesi’ndeki konuşmasında da,
“Kıbrıs Türk halkının 60 yıldır maruz bırakıldığı insan haklarını ihlallerinin sona erdirilmesine yönelik somut adımlar atmalıyız.” çağrısında bulunmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar