EVKAF'ın büyükelçiler yemeğine, Metin Feyzioğlu katılmadı

5 Nisan 2024

Güncelleme: 5 Nisan 2024

A
A

Kıbrıs Vakıflar İdaresi, Güney Kıbrıs ve KKTC'de görev yapan büyükelçiler için iftar yemeği düzenlendiğini duyurdu. Fakat, KKTC'den Türkiye'nin Büyükelçisi Metin Feyzioğlu programa katılmadı.

ZgotmplZ

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürlüğü, Güney Kıbrıs'ta ve KKTC’de görev yapan büyükelçiler için iftar yemeği düzenlediğini açıkladı.

Açıklamada yemeğe kimlerin katıldığı belirtilmedi. Ayrıca,  KKTC'de tek Büyükelçi olan Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi de yemek fotoğrafında yer almadığı görüldü.

Lefkoşa’da yer alan iftar yemeğine Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin  Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Barış Gücü Misyon Şefi Colin Stewart da katıldı.

TÜMER KONUŞMA YAPTI

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tümer, yemekte yaptığı konuşmada, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin  tarihi ve rolüyle ilgili bilgiler verdi.

Tümer, “Kıbrıs Vakıflar İdaresi, adanın sosyal, kültürel ve ekonomik dokusunda çok önemli bir rol oynamıştır. Toplumlar için bir destek taşı olmuş, temel hizmetleri sağlamış ve halk arasında dayanışma duygusunu teşvik etmiştir” dedi.

“453 yıllık tarihiyle birçok medeniyete ve farklı dine ev sahipliği yapan Evkaf, dil, din, ırk ayırt etmeden inançları ve geçmişleri ne olursa olsun, adada yaşayan herkese kucak açmıştır’' diyen Tümer, “Evkaf, daha iyi projeler için farklı ülkeler ile bir araya gelerek iş birliği yapmayı amaçlamaktadır” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Selahaddin Bayırkan’ın da katıldığı yemekte bazı uluslararası örgüt ve kuruluş yetkilileri de yer aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar