Eve anahtarla girdiler, kasayı boşalttılar

Kamalı Haber, 27 Nisan 2024

A
A

Anahtarla girdikleri evdeki kasanın içindekileri çalan iki şahıstan birinin çaldıkları yüzüğü kuyumcuya sattığı iddia edildi. İki zanlıya 4 gün ek tutukluluk verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Girne’de meydana gelen ev açma, ikametgahtan sirkat ve mülke tecavüz suçlarından tutuklanan Y.A. ile G.Ç. ek süre talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

ANAHTARLA GİRDİKLERİ EVDEKİ KASADA BULDUKLARINI ÇALDILAR

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlıların 23 Nisan'da Girne’de, Zafer Sokakta bulunan K.Ö.’ye ait evin mutfak kapısını, tasarruflarında bulundurmuş oldukları anahtar ile açıp, konu ikametgah içerisine bir cürüm işlemek kastı ile girdikten sonra, yatak odasındaki dolap içindeki kasayı hasar vermeden açıp, içerisindeki toplam değerleri 47 bin TL olan 1 adet üzerinde “Abdulkadir” yazılı 22 ayar altından künye, 2 adet yarım cumhuriyet altını, 1 adet 22 ayar altın yüzük ve 1 adet gümüş tespihi sirkat edip, aynı yerden çıkış yaptıklarını söyledi.

YÜZÜĞÜ KUYUMCUYA SATTI

Polis, zanlıların aynı gün Girne’de tespit edilerek, tutuklandıklarını belirterek, yapılan soruşturmada, konu evden çalınan altın yüzüğün Y.A. tarafından Girne’deki bir kuyumcuya 11 bin TL’ye satıldığını tespit ettiklerini söyledi. 

Zanlının kullanımındaki araçta yapılan aramada 8 bin 200 TL bulduklarını, ayrıca aranan emareler olduğunu, bulunan emareler üzerinde ise parmak izi incelemesi yapacaklarını aktaran polis, şikayetin geri çekildiğini de belirterek, 4 gün ek süre istedi.

Yargıç, zanlıların 4 gün süreyle tutuklu kalmalarına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar