Eski Başbakan İrsen Küçük dualarla anıldı

10 Mart 2024

A
A

İrsen Küçük'ün ölümünün 5. yıl dönümünde Lefkoşa Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Törene, KKTC'nin önemli siyasi figürleri, bürokratlar, partililer, İrsen Küçük'ün ailesi ve sevenleri katıldı.

ZgotmplZ

KKTC Kurucu Meclis üyesi, eski başbakan, bakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) genel başkanlarından İrsen Küçük'ün ölümünün 5. yıl dönümünde Lefkoşa Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Anma törenine İrsen Küçük'ün ailesi, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, bazı bakan ve milletvekilleri, bürokratlar, partililer, İrsen Küçük Ortaokulu öğrencileri ve sevenleri katıldı.

İrsen Küçük Ortaokulu öğrencisi tarafından İrsen Küçük adına yazılmış bir şiir seslendirildi. 

Tören, saygı duruşuyla başladı ve İrsen Küçük adına yazılmış bir şiirin okunmasıyla devam etti. Ardından sırasıyla İrsen Küçük’ün eniştesi Feridun Adahan, eski bakanlardan Feridun Adahan, Başbakan Ünal Üstel, Meclis Başkanı Zorlu Töre ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar birer konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Tatar, İrsen Küçük’ün siyasi istikrar için birlik ve beraberliğe, demokrasi ve sandığa hürmete büyük önem verdiğine işaret ederek, onun güzel bir isim bıraktığını belirtti.

Tatar, İrsen Küçük’ün soy isminin verdiği ağırlığa rağmen her zaman halkın içinde olacak şekilde bir siyaset yürüttüğünü kaydederek, kendisinin de İrsen Küçük’ün bir nevi öğrencisi olduğunu ve ondan çok şey öğrendiğini belirtti. 

İrsen Küçük’ün Kıbrıs Türk halkının varoluşu için Erenköy’de arkadaşlarıyla verdiği mücadeleye değinen Tatar, Erenköy mücahitlerinden Tuncer Arifoğlu’nun da dün hayatını kaybettiğini hatırlatarak, onu da andığını ifade etti. 

Küçük’ün kabinesinde 3 yıl boyunca maliye bakanı olarak görev aldığını hatırlatan Tatar, onunla beraber çalışmanın ve projelere imza atmanın hayatındaki dönüm noktalarından biri olduğunu kaydetti. 

Feridun Adahan, yaptığı konuşmada İrsen Küçük’ün Kıbrıs Türk tarihine iz bırakan bir kişi olduğunu vurguladı. Küçük’ün milliyetçilik anlayışı ve ülkesine duyduğu sevgiyle tanındığını belirten Adahan, onun Kıbrıs Türkü’nün adada kökleşmesi için öncü adımlar attığını ifade etti.

Başbakan Ünal Üstel, İrsen Küçük’ün ülkesine birçok katkıda bulunduğunu ve birçok projenin ilk adımlarının onun döneminde atıldığını belirtti. Üstel, İrsen Küçük’ün tarım alanında çığır açan çalışmaları olduğunu ve bugün hala etkisini gösteren birçok projeye imza attığını söyledi.

Meclis Başkanı Zorlu Töre, İrsen Küçük’ün emekçi, bakan ve mücahit olarak ülkeye önemli katkılar sağladığını ve unutulmaz izler bıraktığını ifade etti. Töre, onun tarımda başlattığı projelerin ülke için önemli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İrsen Küçük’ün ülkeye verdiği hizmetlerin asla unutulmayacağını belirtti ve siyasi istikrar için birlik ve beraberliğe verdiği öneme işaret etti. Tatar, İrsen Küçük'ün siyasi kariyeri ve kişisel özellikleri hakkında da konuşarak, onun hizmetlerini unutmayacaklarını dile getirdi.

Anma töreni, dua okunması ve kabre çiçek konulmasıyla tamamlandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar