Ertuğruloğlu, mevkidaşları ile ülkeler arası ilişkileri konuştu

2 Mart 2024

Güncelleme: 3 Mart 2024

A
A

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Antalya Diplomasi Forumu'nda, Burkina Faso, Güney Sudan ve Azerbaycan'ın Dışişleri Bakanları ile birebir görüşmeler yaptı.

ZgotmplZ

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türkiye'de katıldığı Antalya Diplomasi Forumu'nda uluslararası düzeyde temaslar yaptı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ertuğruloğlu, Burkina Faso Dışişleri Bakanı Karamoko Jean Marie Traoré ile bir araya geldi.

Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve KKTC üniversitelerinde okuyan Burkina Fasolu öğrencilerin arttırılması konuları ele alındı. Ertuğruloğlu, Traore'ye Kıbrıs konusundaki son gelişmeleri de aktardı.

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu daha sonra Güney Sudan Dışişleri Bakanı James Pitia Morgan ile görüştü. Görüşmede Kıbrıs konusu ele alınıp, değerlendirmelerde bulunuldu.

Bakan Ertuğruloğlu son olarak Azerbaycan’ın Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile bir araya geldi. İki bakan, dost ve kardeş ülke KKTC ve Azerbaycan’ın her alanda güçlenerek ilerleyen ilişkilerini değerlendirdiler.

Bakan Ertuğruloğlu, meslektaşına Azerbaycan’ın Kıbrıs konusunda Kıbrıs Türk halkına vermiş olduğu destek nedeniyle teşekkür etti.

Ertuğruloğlu’na Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Lakadamyalı, KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, Üst Düzey Sözleşmeli Personel Selen Küçük, Üçüncü Sekreter Mustafa Erçakıca ve Protokol Memuru Halit Güneşel eşlik ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar