Erhürman'dan tüm sektörlere "silkinip kendinize gelin" çağrısı

19 Şubat 2024

Güncelleme: 19 Şubat 2024

A
A

Hükümeti, "insanları birbirine vurdurmak ve seyretmek"le suçlayan CTP lideri Erhürman, tüm sektörlere "silkinip kendine gelme" çağrısı yaptı, "bu zihniyetten kurtulmanın" tarihsel bir görev olduğunu savundu.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, üçlü hükümeti işaret ederek, bir an önce memleketin, bu zihniyetten kurtulması gerektiğini savundu.

BRT’de Aziz Karaaziz’in konuğu olan Erhürman, ortalığın “cehenneme” döndüğünü, her geçen günde geri döndürülemez zararların ortaya çıktığını kaydederek, 2024 yılında söz konusu zihniyetten kurtulmak gerektiğini söyledi.

"NORMALDE BİZİM TARAFIN UCUZ OLMASI LAZIM"

Memlekette çok tuhaf şeylerin yaşandığını kaydeden CTP lideri, dövizin tarihi rekorlar kırdığı günlerde, piyasanın Güney'e kaydığını ifade etti. Tufan Erhürman, “Bizim tarafın daha ucuz olması lazım normal şartlarda. Bununla ilgili kendine hükümet diyen yapının bir hareketi yok.” dedi.

"ÜNİVERSİTE ENFLASYONU YAŞANIYOR"

Üniversite konusundaki enflasyonun, alanın kıymetini azaltan bir şeye dönüştüğünü söyleyen Erhürman, “Nicelik odaklı yaklaşımdan kurtulalım, niteliğe odaklanalım dedik. Niteliğe odaklanmadığınız durumda, yükseköğretim sürdürülebilir olmaktan çıkacak dedik. Nitelik açısından trend belirleyici olan yapılara ihtiyacımız var. Yükseköğretim, niteliğe bakılarak ayakta durabilecek olan bir alandır.” diye konuştu. Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde (DAÜ) yapılması gerekenlerin yapılmadığını hatırlatan Tufan Erhürman, kendine hükümet diyen yapının beş senedir yaşananları seyrettiğini savundu.

“ÖLÜ GÖZÜNDEN YAŞ BEKLENMEZ"

“Ölü gözünden yaş beklenmez. Bu zihniyetin gitmesi lazım.” diye konuşan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkeyi söz konusu zihniyetin dibe çektiğine işaret etti, “Dibe vurduk. Bu toplum yanma noktasına geldi.” ifadelerini kullandı. Sadece yoksullaşma değil, yoklaşma da yaşandığını da kaydeden Erhürman, “Yoksulluk, yokluk ve göç denklemini iki senedir masada tutuyoruz.” dedi. Öngörüsü, gailesi ve çözüm önerisi olmayan bir yapıyla karşı karşıya olunduğunu ileri süren Tufan Erhürman, “Bu zihniyetin tek derdi, insanları birbirine vurdurmak ve seyretmektir.” diye konuştu.

"AKLIMIZLA DALGA GEÇEN BİR YAPIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

“Aklımızla dalga geçen bir yapıyla karşı karşıyayız.” diyen Erhürman, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nun (Kıb-Tek) milyonlarca dolar zarara uğratıldığının hükümet tarafından da mahkemede itiraf edildiğini belirterek, milyonlarca dolar zararın şu anda elektrik faturalarına da yansıdığını kaydetti. Tufan Erhürman, “Kıb-Tek’e yüzlerce insanı istihdam ettiniz, personel giderlerini arttırdınız. Bu personel giderlerindeki artış yansımayacak mıydı faturalara?” diye sordu.

"TÜM SEKTÖRLER SİLKİNİP KENDİNE GELMELİDİR"

Söz konusu zihniyetin, “Taşı taş üstüne koymadığını” kaydeden Erhürman, tüm sorunları aylardır anlattıklarını hatırlattı. Tufan Erhürman, “Tüm sektörler silkinip kendine gelmelidir.” diye konuştu ve tüm sektörlerin kendi sorununa sahip çıkması gerektiğine dikkat çekti.

"BU ZİHNİYETTEN KURTULMAK TARİHSEL GÖREV"

Memlekette hukuka aykırılıkların açık bir şekilde yaşandığının altını çizen Erhürman, “Tahammül edilemez bir hal var karşımızda. Bu halkı bir bütün olarak bu felaketten atlatmaya çalışıyoruz. Kendi içinde insanları birbirine düşürmeye çalışmak, bu zihniyetin en büyük marifetidir.” dedi. Tufan Erhürman, “Kıbrıs Türk halkının tarihsel görevi, bu zihniyetten kurtulmaktır.” diye ekledi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar