Erhürman'dan Oktay'a "Kıbrıs Türk Devleti" çıkışı

3 Şubat 2023

Güncelleme: 3 Şubat 2023

A
A

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın "Kıbrıs Türk Devleti" sözlerini eleştirdi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay yaptığı açıklamada, "BM Güvenlik Konseyini ve uluslararası toplumu Kıbrıs Türklerinin eşit uluslararası statüsünü tescile, Kıbrıs Türk Devleti’ni tanımaya çağırıyoruz." ifadelerine yer vermişti.

Oktay'ın açıklamasında "Kıbrıs Türk Devleti" vurgusu gündem oldu.

Oktay'a ilk tepki CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman'dan geldi.

Erhürman sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sn. Fuat Oktay'ın bugün yaptığı bir konuşmada, 'aslında kuzey demek de istemiyoruz artık' diyerek, 'Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti' yerine 'Kıbrıs Türk Devleti' demeyi tercih etmesi son derece ilginç! Bilindiği gibi, 'Kıbrıs Türk Devleti' Annan Planı'ndaki federasyonun, yetkilerini egemence kullanan iki eşit kurucu devletinden birinin adı. Dahası, Annan Planı referandumlarından sonra KKTC, İslam İşbirliği Teşkilatı'nda, Annan Planı'ndaki isimle, 'Kıbrıs Türk Devleti' olarak temsil edilmeye başlanmıştır.  Bu tercih bundan sonra da çok konuşulacağa benziyor!" ifadelerine yer verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar