Erhürman, Üstel'i "ti"ye aldı: Demek hem ekonomik istikrar sağlandı hem de siyasi istikrar...

12 Şubat 2024

Güncelleme: 12 Şubat 2024

A
A

CTP Genel Başkanı Erhürman, Başbakan Üstel’in ‘Ekonomik ve siyasi istikrarı yakaladık.’ şeklindeki sözlerini, Meclis kürsüsünde alaya aldı.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel’in "Ekonomik ve siyasi istikrarı yakaladık." şeklindeki sözlerini alaycı bir dille değerlendirdi.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda 62’nci madde tahtında söz alan Erhürman, Üstel'in de olduğu oturumda, şunları söyledi:

“Başbakan Ünal Üstel dün bir açıklama yaptı; ‘Hem ekonomik istikrarı sağladık hem de siyasi istikrarı sağladık.’ diye. Normalde bunun üstünde saatlerce konuşabilirim ama ‘öyle’ diyerek bitireceğim. Herkes duysun, sevgili Ünal Üstel dedi ki; ‘Hem ekonomik istikrar sağlandı hem de siyasi istikrar sağlandı.’ Nokta… Bunun değerlendirmesini ben yaparsam zûl addederim yani gerçekten saatler alır ama hem siyasi istikrar hem de ekonomik istikrar… Sadece bu kadar söylüyorum, ben mi doğru okurum, ben mi doğru duyarım yoksa ben burada yaşarım, başkaları başka yerde ya da ben başka yerde yaşarım, başkaları burada, hangisidir bilemedim…”

UBP Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel, dün partisinin Girne ilçesine bağlı örgüt başkanları ile iki ayrı toplantıda bir araya gelmiş ve yaptığı açıklamalarda, “Haziran’dan sonra çok daha güzel günlere kavuşacağız…Çünkü istikrarı yakaladık. Yakalanan siyasi ve ekonomik istikrarın ile huzurun devamından yanayız. Bizim 2027 yılına kadar yürünecek yolumuz var.” ifadelerini kullanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar