Erhürman, umutsuzluğa geçit olmadığını vurguladı : Şinyaya benzerik, söksen de parçalasan da yeniden boy atarık

30 Mart 2024

A
A

CTP lideri Erhürman, Gazimağusa'da düzenlenen yürüyüşte, ülkenin yönetilmediğini, karşılarındaki zihniyetin gideceğini savunarak, "kimsenin umutsuzluğa kapılmasına gerek yok" dedi.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP),  "Yolsuzluk, yoksulluk ve yoklaşmaya yeter!" temasıyla bugün Gazimağusa’da yürüyüş düzenledi.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, Gazimağusa’da düzenlenen yürüyüşe CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Genel Sekreter Asım Akansoy, bazı belediye başkanları, milletvekilleri ve çok sayıda partilinin yanı sıra bazı yurttaşlar katıldı.

Yürüyüşün ardından konuşan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, sözlerine Şampiyon Melekeleri anarak başladı. Erhürman, İsias davasını işaret ederek, ailelerle birlikte dayanışarak yürümeye devam edeceklerini ve adalet gelene kadar bu yoldan vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

"UMUTSUZLUĞA ASLA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Erhüman, “ülkenin yönetilmediğini” ileri sürerek, “bu ülkeyi birlikte yönetecek kapasitemiz var. Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmasına gerek yok” ifadelerini kullandı.

“Bu ülkenin yetişmiş, bu ülkeyi seven insanları var” diyen Erhürman, umutsuzluğa asla geçit vermeyeceklerini ifade ederek, CTP eski genel başkanlarından Ferdi Sabit Soyer’in sözlerini hatırlattı, “Biz şinyaya benzerik, söksen de parçalasan da yeniden boy atarık!” dedi. 

“BİR HİSSA SONRA GİDECEKLER, BU ÜLKEYİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk halkının uzun yıllardır varoluş mücadelesi verdiğine işaret ederek, “Varoluş mücadelesi bunlar yaşansın diye verilmedi. Bizi yok edemeyeceksiniz demek için sokaktayız ve sokakta olacağız” dedi.

“Mevsimi geldi artık, birileri gidiyor” diyerek, karşılarındaki zihniyetin gideceğini savunan Erhürman, “Gidecekler. Bekledikleri bu halkın hissasıdır. Bir hissa sonra otomatik gidecekler. Çünkü mevsimi geldi artık, kokusu ülkenin dört bir yanını sardı” diye ekledi.

Erhürman, Yollarının bu ülkeye duydukları aşk, barışa, özgürlüğe ve eşitliğe susamışlıkları olduğunu belirterek, "Bu yolu birlikte yürüyeceğiz, bu ülkeyi hep birlikte yöneteceğiz. Vardık, varız, var olacağız” diyerek sözlerine son verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar