Erhürman: 6 yıldır bu zihniyet ülkeyi yönetiyor, kurtulmak gerek!

29 Şubat 2024

Güncelleme: 29 Şubat 2024

A
A

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, yüksek öğretim, ekonomi, enflasyon, sahte diploma olayları, nüfus ve Kıbrıs sorunu hakkında açıklamalarda bulundu.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, insan kaynaklarıyla ülkenin daha iyi yönetilebileceğini ve bu durumun daha önce de kanıtlandığını belirtti.

Ülkeyi yönettiğini iddia edenlerin seyirci konumunda olduğuna savunan Erhürman, bir an önce erken seçime gerek duyulduğunu söyledi.

Tufan Erhürman, Ada TV'deki açıklamalarında çeşitli konulara değindi:

YÜKSEK ÖĞRETİMDE NİTELİKLİ YAKLAŞIM

Erhürman, yüksek öğretimde nicelikten çok niteliğin önemli olduğunu vurguladı. Üniversitelerin sadece öğrenci sayısını artırmak yerine, eğitim kalitesine odaklanması gerektiğini belirtti. Aksi halde, üniversite alanının zarar görebileceğini ifade etti.

Yükseköğretimle ilgili sorunların “göstere göstere” geldiğini ifade eden Erhürman, yükseköğretime, “ikinci gelir getiren sektör” olarak bakılmasını eleştirdi.

GEÇERSİZ DİPLOMALARIN TESPİTİ

Geçersiz diplomaların tespit edilip iptal edilmesinin devletin sorumluluğunda olduğunu vurguladı. Bu sürecin polisin işi olmadığını, yetkililerin bu konuda hızlı adımlar atması gerektiğini söyledi.

NÜFUS POLİTİKASININ ÖNEMİ

Lefke ilçesinin projeksiyon nüfusunun 14 bin civarında olduğunu belirten Erhürman, sadece Gaziveren’de 15-20 bin civarında konut inşa edildiğini dile getirdi.

Erhürman, nüfus politikasının ülke için hayati öneme sahip olduğunu dile getirdi. Nüfus politikasının olmaması durumunda, çeşitli sorunların ortaya çıkabileceğini ve bunun önüne geçmek için önlem alınması gerektiğini belirtti.

Erhürman, “Nüfus politikası yapılmazsa, ev de alamayacağız, tarımsal faaliyet yürütecek arazi de bulamayacağız. Nüfus politikası uygulayıp önümüzdeki 5 yıl içinde nüfustaki artışı kontrol etme durumundayız” dedi.

HAYAT PAHALILIĞI HESAPLAMALARI

Ekonomide piyasanın güneye doğru akmaya başladığını kaydeden Erhürman, narenciye sorunuyla ilgili de konuştu ve narenciye sorununun bir bakanlık değil, “hükümet” sorunu olduğunu belirtti.

Hayat pahalılığı hesaplamalarının doğru yapılması gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde, işçilerin ve özel sektörün alım gücünün zarar görebileceğini ifade etti.

YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARININ FAZLALIĞI

Ülkedeki yüksek öğretim kurumlarının sayısının fazla olduğunu ve bu durumun enflasyonu artırdığını söyledi. Ayrıca, niteliği düşürdüğünü ve bu konuda önlem alınması gerektiğini belirtti.

KIBRIS SORUNUNDAKİ HAREKETLİLİK

Son olarak, Kıbrıs sorununda hareketlilik olduğunu ve önümüzdeki günlerde daha da hareketli bir döneme girileceğini ifade etti.

Ülkeyi 6 senedir aynı zihniyetin yönettiğini söyleyen Erhürman, şöyle devam etti:

''6 sene, memleketteki bu değişimin en hızlandığı dönemdir. Burada kimse kendini sorumluluktan arındırmaya çalışmasın. Bu zihniyetten kurtulmak gerek.  Memleketi akılla, bu memleketin insan kaynaklarıyla, bundan çok daha iyi yönetmenin mümkün olduğu daha önce de ispatlanmıştır.”

İçinde bulunulan dönemde kurumsal hafızanın da yok edildiğini savunan Erhürman, ''Kurumsal hafızayı yok ettiler, işi sandalye oyununa çevirdiler'' dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar