Ercan'da son dakika grev kararı

4 Mart 2024

Güncelleme: 5 Mart 2024

A
A

Hava Trafik Kontrolleri Sendikası greve gittiklerini açıkladı. 19.30'da başlayan grev, sabah saatlerine kadar sürecek. Ercan'a inen ve kalkan uçakların ne derece etkileneceği henüz bilinmiyor.

ZgotmplZ

Hava Trafik Kontrolleri Sendikası (HTKS) Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kapısız, sendikanın greve gitme kararını duyuran bir açıklama metni yayımladı.

HTKS olarak verdikleri sözü tuttuklarını belirten Kapısız, Ercan Kule Kontrol biriminin greve gideceğini duyurdu. Bu grevin, 19.30'dan itibaren başlayarak ertesi gün 08.30'a kadar devam edeceğini açıkladı.

Grev kararından sonra, Ercan'a inen ve kalkan uçakların ne derece etkileneceği ise henüz bilinmiyor.

Ercan'da daha önce alınana grev kararları Bakanlar Kurulu kararıyla ertelenmişti.

Meclis Genel Kurulu'nda bugün, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ile Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı Arasında, Ercan tartışması yaşanmıştı.

''ERCAN, HALKIN MALI''

Kapısız, ülkedeki havacılık sektörünün ve bununla ilişkili olarak havacılık emniyetinin devlet tarafından yetersiz bir şekilde yönetilmeye devam ettiğini belirtti. Özellikle Ercan Havalimanı'nın, devlet kurumunun bir işletme haline getirilerek T&T şirketine para sağlamak amacıyla kullanıldığını ifade etti. Kapısız, Ercan Havalimanı'nın halkın malı olduğunu vurgulayarak, siyasi amaçlar için yapılan haksız özelleştirmelerin ve sözleşmelerin halkın haklarını ihlal ettiğini belirtti. Ayrıca, hükümetin havacılık emniyetini göz ardı ederek çıkar odaklı politikalar izlediğini ve taşeron şirketlerin işçiler üzerindeki baskılarını göz ardı ettiğini ifade etti.

HTKS'nin hükümetle çalışma barışının kesinlikle olmadığını ve havacılık sektöründe sağlanan koşulların çalışanların vicdanını rahatsız ettiğini belirten Kapısız, hükümetin ve T&T şirketinin havacılık emniyetini riske attığını söyledi.

Son olarak, mücadelelerine grevle devam edeceklerini ve Ercan Kule Kontrol biriminin grevde olacağını duyuran Kapısız, hükümetin havacılık sektöründeki ihmallerine son verene kadar mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar