Elektrik kesildi, jeneratör devreye girmedi, uçuşlar durdu: "Arıza mı, sabotaj mı?" araştıracağız

29 Kasım 2023

A
A

Elektrik kesintisi sonrası jeneratörlerin de devreye girmediği Ercan Havalimanı'nda öğlen saatlerinde uçuşlar durdu. Arıklı, "Teknik arıza mı, insan eliyle yapılan sabotaj mı? Araştıracağız." dedi.

ZgotmplZ

Ercan Havalimanı'nda bugün öğle saatlerinde hava trafiği bir süre durdu.

Havalimanında elektrik kesintisi yaşanırken, devreye girmesi beklenen eski terminal binasında bulunan jeneratörler de çalışmadı.

İnmeyi bekleyen uçaklar, yakın havalimanlarına yönlendirildi, pisttekiler ise havalanamadı.

Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) kısa bir açıklama yapan Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, havaalanında elektrik kesintisi olması ve jeneratör sistemleri tam olarak yüklenemediğinden kısa süreliğine hava trafiğini durdurduklarını kaydetti.

Sofi, 14.10 itibarıyla uçuşların normale döndüğünü kaydederek, kaç uçuş ve yolcunun bu durumdan etkilendiğiyle ilgili bilgiyi ilerleyen saatlerde paylaşabileceğini söyledi.

"TEKNİK ARIZA MI, SABOTAJ MI ARAŞTIRACAĞIZ"

BRT’ye konuşan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ise, eski binadaki jeneratörün devreye girmemesi nedeniyle yüzlerce yolcunun mağdur olduğunu kaydetti. “Teknik arıza mı, insan eliyle yapılan sabotaj mı? Araştıracağız.” diyen Arıklı, inceleme yapacaklarını, gerekli talimatları verdiğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar