Dursun Oğuz'a Ankara'da Avrasya Hizmet Ödülü verildi

30 Kasım 2023

A
A

EkoAvrasya Vakfı tarafından İçişleri Bakanı Oğuz'a, Türkiye ve KKTC arasındaki iyi niyeti ve dostluk ortamının gelişmesine sunduğu katkılardan dolayı Avrasya Hizmet Ödülü verildi.

ZgotmplZ
İçişleri Bakanı Dursun Oğuz'a (sağda) ödülünü BBP Genel Başkanı Mustafa Destici (solda) takdim etti.
AA

EkoAvrasya Vakfı'nca, Ankara'da, 2023 Avrasya Hizmet Ödülleri Töreni düzenlendi.

Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde düzenlenen törene, EkoAvrasya Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hikmet Eren, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, çok sayıda milletvekili ve davetli katıldı.

"Milli sorumluluk duygusu taşıyan" bir grup girişimci, akademisyen ve profesyonel tarafından 2006 yılında Ankara’da kurulan EkoAvrasya Vakfı, internet sitesinde kuruluş amacını "Türkiye ile Avrasya ülkeleri arasındaki iyi niyet ve dostluk ortamının gelişmesine katkıda bulunmak ve bu bağlamda kamuoyu oluşturmak" olarak açıklıyor.

Törende, Kırım Tatar Türk halkının lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile birlikte İçişleri Bakanı Dursun Oğuz da, Türkiye ve KKTC arasındaki iyi niyeti ve dostluk ortamının gelişmesine sunduğu katkılardan dolayı Avrasya Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz törende konuşma yaptı.

Bakan Oğuz, burada yaptığı konuşmada, ödüle layık görüldüğü için teşekkürlerini sunarak, "Kırımlı Türkleri gördükten sonra, onların özgürlük mücadelesini selamlamak istiyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne, ne mutlu bizlere ki toplumun lideri Dr. Fazıl Küçük, yine kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş'ı, Türk halkı kendi içinden bir mücadeleci çıkarttı." dedi.

Oğuz, "Türk Devletleri Teşkilatı ne kadar güçlü olursa, özgürlük mücadeleleri o kadar amacına ulaşacaktır." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, törene gönderdiği mesajda, "Kırım Tatar Türklerinin lideri olan büyük mücadele insanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu başta olmak üzere, ödüle layık görülen herkese tebriklerimi iletiyorum." ifadesini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar