DP, çark etti: Hükümetten çekilmiyor... Genel Başkanların istişaresi istendi

5 Nisan 2024

Güncelleme: 5 Nisan 2024

A
A

DP, son Parti Meclisi'nde aldığı, güç yönetimi ve kurumlar düzeyinde yaşanan rahatsızlıklar nedeniyle, gerekmesi halinde hükümetten çekilme kararını, konunun başkanlar düzeyinde çözülmesi talebi ile uygulamaya koymayacağını açıkladı.

ZgotmplZ

Demokrat Parti Genel Sekreteri Girne Milletvekili Serhat Akpınar, hükümetten çekilme kararının şimdilik beklemeye alındığını açıkladı. 

Serhat Akpınar yaptığı açıklamada, koalisyon hükümeti protokolünde, bakanlıklara bağlı kurum ve dairelerin yasal yönetimsel iç açılımlarının açıkça belirtildiğini ifade ederek, zaman zaman güç yönetiminde, temsil edilen kurumlar düzeyinde oluşan ve kamuoyuna da yansıyan rahatsızlıkların giderilmeye, ortak akılla çözümüne çalışıldığını kaydetti.

Akpınar, Demokrat Parti Merkez Yönetimi’nin belli dönemlerde yaşanan sorunsal süreçlerin aşılmasında ciddi çaba gösterdiği ifade ederek, son Parti Meclisi toplantısında, parti tabanını rahatsız eden konuların devamlılığı sebebiyle, gerekmesi halinde hükümetten çekilme kararı alındığını anımsattı. 

GENEL BAŞKANLAR İSTİŞARE EDECEK

Akpınar açıklamasında, konunun önemi ve hassasiyeti sebebiyle Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu’nun DP Genel Sekreteri Akpınar tarafından bilgilendirildiği ve Genel Başkanların istişaresinin istendiğini kaydetti.

Akpınar, ülkenin içerisinde bulunduğu zor süreçler sebebiyle, Genel Başkanların istişare ile sorunları çözme idrak ve iyi niyetlerine bağlı olarak, Parti Meclisinin kararının uygulanmaya alınmayacağını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar