DİSİ'den CTP'ye 3 ay sonra iade-i ziyaret

7 Şubat 2024

Güncelleme: 7 Şubat 2024

A
A

CTP'ye iade-i ziyarette bulunan DİSİ heyeti, Kıbrıs konusunu ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi atamasını görüştü. CTP 29 Ekim 2023'te DİSİ'yi ziyaret etmişti.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), bugün, Güney Kıbrıs’taki siyasi partilerden Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) heyetini kabul etti.

CTP Parti Genel Merkezi’nde yer alan görüşmede, CTP adına Genel Başkan Tufan Erhürman, Genel Sekreter Asım Akansoy ve Dış İlişkilerden Sorumlu MYK Üyesi Fikri Toros hazır bulundu.

Görüşmeye DİSİ heyetinden ise Genel Başkan Annita Demetriou’nun yanı sıra parti yöneticileri Xeina Constantinou ve Charalambos Stavrides katıldı.

İade-i ziyaret niteliği taşıyan bugünkü görüşmede, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi atamasıyla Kıbrıs konusu hakkında görüş alışverişinde bulunulması ve iki parti arasındaki ilişkiler ele alındı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) heyeti, 29 Ekim 2023'te Güney Kıbrıs’taki siyasi partilerden DİSİ’yi ziyaret etmişti.

Görüşmede iki bölgeli, iki toplumlu ve siyasi eşitliğe dayalı federal çözüme bağlılık vurgulanmış, duraklama döneminde olan müzakerelerin, ilgili BM kararlarına ve parametrelerine bağlı kalarak yeniden başlamasına ilişkin görüş birliğinde olduklarını açıklamışlardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar