Diploma krizi: Çeler'den "polise 'seçerek' tutuklama" baskısı iddiası

20 Mart 2024

Güncelleme: 20 Mart 2024

A
A

Çeler, diploma ve yolsuzluk soruşturmaları konusunda polise baskı yapıldığına dair duyumları olduğunu söyleyerek, bu baskının bir an önce sana erdirilmesi konusunda hükümeti uyardı

ZgotmplZ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, süren diploma usulsüzlüğü ve yolsuzluk soruşturmaları ile ilgili açıklama yaptı.

"POLİS ÜZERİNDE SİYASİ BASKI" İDDİASI

Yazılı açıklama yapan Çeler, ülkede adeta sosyal bir bunalım yaratan soruşturmaların ucu, nereye ve kime dokunursa dokunsun salimen ilerletilmesi gerektiğine vurgu yaparak, polis üzerinde siyasi baskı yapıldığına dair duyumlara işaret etti.

“Polisin ‘seçerek’ tutuklama yapması için en üst mertebeden baskı yapıldığına dair kuvvetli duyumlarımız var.” diyen Çeler, toplumun zaten en güven duyması gereken kişileri her gün elleri kelepçeli olarak mahkemelerde yargılanırken görmesinin yarattığı hayal kırklığının yanına bir de “Birileri kayırılıyor” duygusunu yaşamasının, adalet duygusunun tamamen çökmesi anlamına geleceğini vurguladı.

"ADI GEÇENLERİN DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMALI"

Hakkında diploma usulsüzlüğü ve yolsuzluk iddiaları bulunan milletvekilleri olduğuna da dikkat çeken TDP Genel Başkanı Çeler, bu vekillerin de hakkaniyetli şekilde sorgulanması ve yargılanarak ya aklanması ya da suç tespitinin yapılması gerekliliğine işaret etti. Zeki Çeler, “Bu vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması için gerekli tüm adımlar atılmalı, diğer tüm zanlılar için de bir an önce soruşturmalar tamamlanmalı ve yargı süreci başlatılmalıdır. Toplumun erozyona uğratılan adalet ve eşitlik duygularının daha fazla zehirlenmemesi elzemdir.” dedi

“YÖDAK BİR AN ÖNCE YENİDEN YAPILANDIRILMALI"

Zeki Çeler ayrıca, soruşturmalar nedeniyle geçtiğimiz günlerde istifa eden eski başkan Turgay Avcı dahil YÖDAK’ın bazı üyelerinin soruşturma nedeniyle tutuklandığına veya hali hazırda yargılandığına dikkat çekerek, kurumda boşalan koltukların doldurulmasının yüksek öğretim için hayati önem taşıdığına vurgu yaptı.

"DENETLEMELER BAŞLAMALI VE KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMAMALI”

Çeler, sözlerini şöyle noktaladı:

“YÖDAK’taki boş koltuklar derhal doldurulmalı, kurum siyasetten arındırılmalı, üniversiteleri düzenli ve hakkıyla denetleyecek bir yapıya kavuşturulmalıdır. Tüm üniversiteler ayırım gözetmeksizin sistemli ve düzenli şekilde denetlenmelidir. Ayrıca bu işin sadece Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’yle de sınırlı olmadığı, başka birçok üniversite adlı yapılanmalarda bu gibi sahtekarlıkların yaşanmış olması olasıdır. Süratli şekilde buralar da denetimden geçirilmeli, yaptırımlar uygulanmalı ve kimsenin gözünün yaşına bakmadan kapatılmalıdır.” 

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'ndeki diploma usulsüzlüğü ile ilgili soruşturma kapsamında şu ana kadar 14 kişi tutuklandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar