Dijital dönüşüm için, hükümet iradesi var mı?

5 Şubat 2024

A
A

Şahali, Dijital Dönüşüm ve Elektronik Devlet Kurumu'nun çalışabilmesi için hükümet iradesinin varlığını sorguladı. Berova ise konunun hükümetin öncelikli konularından olduğunu vurgulayarak, hükümetin bu yönde bir iradeye sahip olduğunu ifade etti.

ZgotmplZ
Erkut Şahali (solda), Özdemir Berova

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu yasama ve denetim gündemiyle toplandı.

Genel Kurul’da daha sonra Üst Kademe Yöneticiliği Yapan Kamu Görevlilerinin Atanması Hakkında Değişiklik Önerisi’nin ivediliğiyle ilgili tezkere ele alındı.

ŞAHALİ'DEN ELEŞTİRİ

Üst Kademe Yöneticiliği Yapan Kamu Görevlilerinin Atanması Hakkında Değişiklik Önerisi’yle ilgili konuşan CTP Milletvekili Erkut Şahali, önerinin Dijital Dönüşüm ve Elektronik Devlet Kurumu’nun çalışabilmesi için yapıldığını dile getirdi.

Şahali, böylesine önemli bir kurumun faaliyetlerine başlaması için kurumsal yapısının tamamlaması ve bir başkan ile yönetilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Bu kurumun bir an önce çalışmalarına başlamasının önemine işaret eden Şahali, “Peki hükümette bu irade var mıdır? Eğer öyleyse neden bunun için gerekli olan değişiklik önerisi hükümete mensup bir milletvekilinden gelmedi?” diye sordu.

Şahali, bu öneriye olumlu oy vereceklerini ancak hükümetin bu konudaki iradesini duymaya ihtiyaçları olduğunu belirtti.

BEROVA: HÜKÜMETİN İRADESİ VAR

Bunun üzerine kürsüye çıkan Maliye Bakanı Özdemir Berova da otomasyon ve e-devlet projesinin hükümetin birincil öncelikli konularından olduğunu kaydetti.

E-devletin hayata geçmesi adına çalışmaların her platformda, gerek bakanlıklar, gerekse e-devlet oluşumu düzeyinde süratle hayata geçmesinin önceliklerinden olduğunu vurgulayan Berova, “Hükümet iradesi vardır” dedi.

Önerinin neden hükümetten gelmediği sorusu üzerine de Berova, Anayasa’nın, bazı konuların yasa önerisi şeklinde gelmesinin önünü açtığını hatırlattı. Berova, yasa çalışmalarının hükümete mensup vekillerin de yer aldığı gruplarda ele alındığını belirtti. Berova öneriye olumlu oy vereceklerini kaydetti.

Ardından öneri oybirliğiyle kabul edildi.

Ayrıca, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplantısında, İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi gündeminde bulunan Sosyal Sigortalar Değişiklik Yasa Önerisi’nin komitede ivedilikle görüşülmesi tezkeresi oybirliğiyle kabul edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar