Devleti de "sahte medya" skandalına alet ettiler

1 Mart 2024

Güncelleme: 1 Mart 2024

A
A

“YeniBakış” markası, "MYKibris.com"u kullanarak gerçekleştirdiği sistematik medya ve yayıncılık skandalına devleti de alet etti. Siyasi figürlerin MYKibris.com verdikleri özel röportajların hepsi, “YeniBakış Özel” içeriği olarak yayımlandı.

ZgotmplZ

11 ay süresince "MYKibris.com"un tüm içeriklerini aktif yazılım ve/veya bot vasıtasıyla birebir kendi sitesinde yayınlayarak, gazetecilik mesleğini, basın etiğini ayaklar altına alan ve yayıncılığı kötüye kullanan “YeniBakış” markası, başta siyasiler olmak üzere, MYKibris.com’a özel röportaj veren isimleri de, kendi menfaati için kullanmaktan geri durmadı.

MYKibris.com ofisinde, makam odalarında ya da etkinliklerde MYK mikrofonuyla gerçekleştirilen röportajlar, “YeniBakış”a verilmiş gibi, üstelik “MYK Haber” ismi “YeniBakış”a dönüştürülerek kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'na, Turizm, Kültür, Çevre ve Gençlik Bakanı Fikri Ataoğlu'ndan Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman'a, Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı'dan Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul'a kadar çok sayıda siyasi figür, “YeniBakış”ın bu sistematik suçuna alet edildi, MYKibris.com'a verilen özel röportajların hepsi, “YeniBakış Özel” içeriği olarak yayımlandı.

“YeniBakış”, habere konu kişilerin bilgi ve izinleri olmadan yaptıkları açıklamaları alarak, kişilik haklarına, MYKibris.com’un marka değerine ve kuruma olan güven duygusuna doğrudan zarar verdi.

CUMHURBAŞKANI TATAR, KKTC NÜFUSUNU İLK KEZ LONDRA'DA MYK HABER'E AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 2023'ün Kasım ayında Londra gezisinde MYK Haber Londra Temsilcisi Mihrişah Safa'ya özel bir röportaj vermiş, ilk kez MYK mikrofonlarına yaptığı nüfus açıklaması KKTC'de gündem olmuştu. Tatar, bu özel röportajı “YeniBakış”a vermiş gibi kullanılırken, Mihrişah Safa da “YeniBakış” Londra Temsilcisi olarak anılıyor.

ERTUĞRULOĞLU, MAKAMINDA UZUN SÜRE SONRA İLK RÖPORTAJINI MYK HABER'E VERMİŞTİ

MYK Haber (MYKibris.com) Haber Müdürü Ramazan Adnan, 2023 Kasım ayında Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile makamında özel bir röportaj gerçekleştirmişti. Bu aynı zamanda Ertuğruloğlu'nun Kıbrıs Türk basınına uzun süre sonra verilen ilk özel röportaj olmuştu. Tatar haberi örneğinde olduğu gibi, Ertuğruloğlu da bu özel röportajı “YeniBakış”a vermiş gibi kullanılırken, Ramazan Adnan da “YeniBakış” Haber Müdürü olarak anılıyor.

Öne çıkan bazı örnekler...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


FOTO GALERİ

1 ZgotmplZ
2 ZgotmplZ
3 ZgotmplZ
4 ZgotmplZ
5 ZgotmplZ
6 ZgotmplZ
7 ZgotmplZ
8 ZgotmplZ
9 ZgotmplZ
10 ZgotmplZ
11 ZgotmplZ

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar