Darp ve yaralama suçlarından aranan zanlı, tutuklu yargılanacak

Kamalı Haber, 17 Nisan 2024

Güncelleme: 17 Nisan 2024

A
A

2022'de karıştığı kavga ve darp olayından dolayı aranmakta olup, geçtiğimiz günlerde polise teslim olan zanlı ikinciye çıkarıldığı mahkemede, 15 günlüğüne cezaevine gönderildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da 2022 yılında meydana gelen “Yaralama, Ciddi Darp, Kanunsuz Bıçak Taşıma, Kavga, Rahatsızlık ve KKTC'de İkamet İzinsiz bulunmak” suçlarından tutuklanan F.Y. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

İKİ YIL ÖNCE 4 KİŞİYLE BİRLİKTE KAVGAYA KARIŞTI

Mahkemede olguları aktaran polis, 10 Nisan 2022'de, zanlı F.Y. ile F.Z.D., S.A., A.I. ve İ.C.’nin alacak verecek meselesini konuşmak için Lefkoşa Fuar Alanı içerisinde bulundukları bir esnada bir taraf olup Haydar Alaca ile aralarında çıkan anlaşmazlık sonucu birbirlerinin vücutlarının muhtelif yerlerine vurmak sureti ile bir kavgada yer aldıklarını söyledi.

DİĞER DÖRT KİŞİ TUTUKLANDI

Polis ayrıca, zanlı Y. ve diğer dört şahsın, olay mahallinde bulunan Haydar Alaca'nın arkadaşı olan Murat Öztürk'ü ciddi bir şekilde darp edip sol kolunu tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurdukları bıçak ile yaraladıklarını belirterek, o tarihte F.Z.D., S.A., A.I. ve İ.C.’nin tutuklandığını, zanlı F.Y.’nin ise aranan şahıs ilan edildiğini kaydetti.

OLAYDAN İKİ YIL SONRA TESLİM OLDU

Tutuklanan dört şahsın 22 Nisan 2022 tarihinde teminata bağlandıklarını belirten polis, F.Y.'nin 13 Nisan 2024'te Girne Polis Müdürlüğü'ne giderek teslim olduğunu, sorgusunda olay mahallinde olduğunu ancak herhangi bir olaya karışılmadığını beyan ettiğini, zanlının 29 Kasım 2019 tarihinden itibaren bin 417 gündür KKTC'de ikamet izinsiz olarak bulunduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Polis, zanlıya mahkemede verilen 3 gün tutukluluk süresi içerisinde gerekli soruşturmanın yapıldığını, zanlının ülkede yasal statüsü bulunmadığını belirterek, cezaevine gönderilmesini talep etti.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Mahkemede, zanlının avukatı ise müvekkilinin aktif öğrenci olduğunu ancak muhaceret işlemlerini tamamlamadığını söyledi, yargıç da zanlının 15 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar