CTP'liler'den Özçınar'a: Toplanan köpekler nerede?

1 Mart 2024

Güncelleme: 1 Mart 2024

A
A

Güzelyurt'ta CTP'liler ile bir grup hayvan sever, belediye önünde eylem yaparak toplanan ve kaybolan sahipsiz köpeklerin durumu sorgulandı.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Güzelyurt İlçesi, Güzelyurt Belediyesi'nde CTP'ye mensup meclis üyeleri ve bir grup hayvan sever tarafından düzenlenen bir protesto ile gündeme geldi. Güzelyurt Belediyesi binası önünde gerçekleşen protestoda, Güzelyurt Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nden kaybolan sahipsiz köpeklerin durumu sorgulandı ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar eleştirildi.

CTP Güzelyurt İlçe Başkanı Çağlar Gulamkadir'in okuduğu açıklamaya göre, Mahmut Özçınar'ın yönetimi altındaki "Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan sahipsiz köpeklerin kaybolduğu iddia edildi ve bu konuda netlik istendi. Ancak, belediye başkanının konuyu geçiştirdiği ve açıklık getirmediği iddia edildi. Ayrıca, Özçınar'ın "barınak yok, rehabilitasyon merkezi var" şeklindeki ifadeleri eleştirildi.

Açıklamada, şu sorular soruldu:

"Sayın Özçınar, 'hayvan rehabilitasyon merkezi' diye adlandırdığınız ve oraya toplatıp, kaybolan köpekler nerededir? Geçmiş belediye seçimi zamanında toplatıp attığınız köpeklerin akıbeti ne oldu? Hayvan Refah Yasası'na göre, mevzuata uygun barınak kurmak belediyenin yükümlülüğü olmasına rağmen, bu yükümlülüğü yerine getirmediğinizin farkında mısınız?"

Protesto sırasında Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Veteriner Dairesi de göreve çağrılarak, sahipsiz hayvanların tutulduğu yerlerin kontrol edilmesi ve Hayvan Refahı Yasası ile uyumun denetlenmesi istendi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar