Çeler, El-Sen'e destek belirtti: Kurumlarımıza sizinle sahip çıkacağız

21 Mart 2024

Güncelleme: 21 Mart 2024

A
A

TDP Başkanı Çeler, enerji politikalarının devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini ifade ederek, kendi yönetimlerinde işlerin uzmanlar ile yürütüleceğini söyledi.

ZgotmplZ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nı (EL-SEN) ziyaret etti.

TDP’den verilen bilgiye göre, görüşmede, kamusal enerji politikalarının geliştirilmesi konusu ele alındı ve ortak mücadele mesajı verildi.

EL-SEN Merkez Ofisi'nde yer alan görüşmede, Sendika Başkanı Ahmet Tuğcu ile bir araya gelen TDP Genel Başkanı Zeki Çeler’e, TDP Genel Sekreteri Nevzat Özkunt, Ekonomik Kalkınma ve Yerel İş Gücü Politikalarından Sorumlu Merkez Yürütme kurulu (MYK) Üyesi Erman Yaylalı, Örgütlenmeden Sorumlu MYK Üyesi Evrim Hınçal; Sendika Başkanı Tuğcu’ya ise yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Görüşmede konuşan Çeler, ülkede toplumsal buhran ve çürümüşlüğün yaşandığını savunarak, toplumun her kesiminin ülkeden “utanma” noktasına geldiğini öne sürdü ve amaçlarının mücadeleyi yeniden başlatmak olduğunu belirtti.

ÇELER: İŞLERİ, HER ŞEYİ BİZ BİLİRİZ DEMEDEN, UZMANLARLA YÜRÜTECEĞİZ

Enerjinin önemine vurgu yapan ve enerji politikalarının devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini ifade eden Çeler, “Siz burada daha kaliteli daha çevreci daha ucuz hizmet sunmaya çalışıyorsunuz, diğer taraftan devleti idare edenler ise kuruma yapılması gereken zaruri yatırımları yapmıyor. Bizim yönetimimizde ‘Her şeyi biz biliriz’ demeden, işin uzmanıyla bu işleri yürüteceğiz ve sizinle mücadele ederek kurumlarımıza sahip çıkacağız” dedi.

El-Sen Başkanı Ahmet Tuğcu da, TDP’nin de imzasının bulunduğu Kıb-tek Özerklik Yasası’nın Meclis’te bekletildiğine dikkat çekerek, “Yasada öngörülen, Kıb-Tek’i yönetebilecek, eğitimli, konularında uzman yerli mühendisler, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın ve Barolar Birliği’nin olduğu özerk bir Kıb-Tek’tir” diyerek, TDP’nin ülke yönetimine geldiğinde samimiyetle bu yasayı destekleyeceklerine inanç belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar