Çavuşoğlu'ndan sendikalara veryansın: Düşman değiliz, öğretmenleri yanıltmaktan vazgeçin

29 Mayıs 2023

Güncelleme: 29 Mayıs 2023

A
A

Meclis önünde öğretmen sendikaları eylem yaparken Genel Kurul'da konuşan Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, "Birileri ‘öğretmen düşmanı’ yazılı tişört giydi diye, birileri düşman olmaz. Öğretmenleri yanıltmaktan vazgeçin." dedi.

ZgotmplZ

Meclis önünde öğretmen sendikalarının eylemi sürerken, yasama ve denetim göreviyle toplanan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda da gündem Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı'ydı. 

CTP'LİLER SALONU TERK ETTİ

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun 62’nci madde tahtında konuşan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman'a yanıt vermek için kürsüye çıkması üzerine CTP’li vekiller Genel Kurul salonundan çıktı.

Çavuşoğlu, yasa değişikliğiyle ilgili tartışmaların uzun zamandır yapıldığını belirtti. 

“İstişarelerin yapılmadığı” söyleminin yanlış olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, hangi maddeye itirazın olduğu konusunda sendikalardan defalarca açıklama talep ettiklerini kaydetti. 

HİZMET İÇİ KURSLAR...

Çavuşoğlu, “Öğretmenlerin itibarsızlaştırıldığı” söylemlerini kınadı ve bunu kabul etmediğini belirtti. Bakan Çavuşoğlu, öğretmenlere hizmet içi kurs düzenlemenin öğretmeni itibarsızlaştırılma anlamına gelmediğini anlattı.

SENDİKALARA ÖĞRETMENLERİ "YANILTMAKTAN VAZGEÇİN" ÇAĞRISI

Öğretmenler sendikalarının öğretmenlere dağıttığı yazı hakkında konuşan Çavuşoğlu, öğretmenlerin yanıltıldığını dile getirdi. Ders saatlerinin düzenlenmesi konusunda öğretmenlere yalan söylendiğini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, A, B öğretmenle ilgili düzenlemelerin geri çekildiğini söyledi.

Branşlarda ülkede öğretmen eksiği olması durumunda öğretmenin birikiminde faydalanmak için yüzde 25 kıstasının konulduğunu dile getiren Çavuşoğlu, hizmet içi kurslarla ilgili tüzük yapma yetkisi alındığını belirerek, öğretmenin tedirgin olacağı bir şey olmadığını ifade etti. Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, “Öğretmeni yanıltmaktan vazgeçiniz.” dedi.

"TORPİLLE KOLAY ALIM DURUMU YOK"

“Torpillilerin kolayca işe alınacağı bir durum yaratılmadığını” da belirten Çavuşoğlu, sendikaların öğretmenleri kandırarak, eylem yaptığını kaydetti.

"ATILAN SLOGANLAR BU ÜLKENİN MENFAATİNE DEĞİLDİR"

Yıllardır Türkiye’den ilkokullara rehber öğretmen getirildiğinin söylenmediğini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, “Atılan sloganlar bu ülkenin menfaatine değildir, bizim yapmaya çalıştığımız bu ülkenin menfaatinedir.” dedi. Bakan Çavuşoğlu, yanlış bulunan maddelerin kendilerine iletilmesini istedi.

“BİRİLERİ ‘ÖĞRETMEN DÜŞMANI’ YAZILI TİŞÖRT GİYDİ DİYE, BİRİLERİ DÜŞMAN OLMAZ”

Bu sırada Genel Kurul'a geri dönen CTP’li vekillerin sesli tepkisi üzerine, Çavuşoğlu, herkesin Meclis İç Tüzüğü’ne uyması gerektiği uyarısında bulundu. Bu sırada Genel Kurul’da sesler yükseldi.

CTP Milletvekili Devrim Barçın ile Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu arasında tartışma yaşandı.

Çavuşoğlu konuşmasında, yurtdışından öğretmen getirilmesinin eleştirildiğini ancak yıllardır 5 branşta öğretmen alımına engel olunduğunu da belirtti.

“Birileri ‘öğretmen düşmanı’ yazılı tişört giydi diye, birileri düşman olmaz.” diyen Çavuşoğlu, tam gün eğitimle ilgili gizli, saklı bir şey olmadığını belirtti.

“Tüm öğretmenlerimizle yolumuza devam edeceğiz.” vurgusu yapan Çavuşoğlu, “Öğretmen dostu kimliğimiz değişmeyecek. Öğretmen düşmanı değiliz… Toplumun geleceğini öğretmenler sağlayacak.” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar