Canaltay, Ankara’da TBMM ve Azerbaycan Meclisi temsilcileriyle görüştü

7 Mayıs 2024

A
A

Türk Dünyası Meclisleri Kadın Konularındaki İhtisas Komisyonu toplantısın önümüzdeki aylarda KKTC'de yapılması kararlaştırıldı.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Yasalardaki Cinsiyet Ayrımcılığını İzleme Komitesi Başkan Vekili Resmiye Eroğlu Canaltay, Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Çiğdem Erdoğan ve Azerbaycan Milli Meclisi Aile Kadın ve Çocuk Komisyonu Başkanı Hicran Huseynova ile bir araya geldi.

Toplantıda, Türk Dünyası Meclisleri Kadın Konularındaki İhtisas Komisyonu'nun toplantısı, önümüzdeki aylarda KKTC'de yapılması kararlaştırıldı.

TBMM'deki görüşmede, Çiğdem Erdoğan, ülkeler arası ilişkilerin önemine vurgu yaparak Türk dünyasındaki dayanışmanın gücünden bahsetti. Hicran Huseynova da Türkiye, Azerbaycan ve KKTC arasındaki dostluğun önemine değindi ve dayanışmanın gücünü vurguladı.

Resmiye Eroğlu Canaltay ise KKTC'nin Türkiye dışında tanınmamasına rağmen Türk dünyasıyla ilişkilerini güçlendirmeye çalıştıklarını belirtti. Canaltay, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleriyle KKTC'nin sesini duyurmayı başardıklarını ifade etti. Kadınların güçlenmesine önem verdiklerini ve yasaları bu doğrultuda değiştirmeye çalıştıklarını ekledi.

Ayrıca, Canaltay ve heyetinin yarın Ankara'da bazı komiteler, bakanlıklar ve kurumlarla görüşmeler yapması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar