'Biz icraat hükümeti olmalıyız'

23 Nisan 2022

Güncelleme: 24 Nisan 2022

A
A

İstifa eden 26. hükümetin ardından 27. hükümeti kurmak için UBP, DP ve YDP liderleri bir araya geldi. Görüşmede hiçbir parti bir art öne sürmedi. İşte tüm ayrıntılar...

ZgotmplZ
Arşiv

Başbakan Faiz Sucuoğlu'nun Maliye Bakanı Sunat Atun'un görevden almak istemesiyle başlayan siyasi kriz, hükümetin istifasıyla son buldu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Hükümeti kurma görevini dün yeniden UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu'na vermesiyle yeni hükümetin kurulması için ilk adım da atılmış oldu. 

Sucuoğlu görevlendirme sonrası yaptığı açıklamada pazartesi günü yeni kabinenin hazır olacağını duyurdu.

23 Ocak seçimlerinden sonra 50 sandalyeli Cumhuriyet Meclisi'nde UBP'nin 24, CTP'nin 18, HP'nin 3, DP'nin 3, YDP'nin ise 2 milletvekili bulunuyor.

İstifa eden 26. hükümet 21 Şubat'ta kurulmuş 3 Mart'ta da güven oyu almıştı. UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin 29 milletvekili bulunuyordu. 

LİDERLER 27. HÜKÜMET İÇİN BULUŞTU

Ülkenin 27. hükümeti ni kurmakla görevlendirilen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Başbakan Faiz Sucuoğlu ise Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ile Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’yla bir araya geldi.

Görüşmeyle ilgili BRT’ye değerlendirmede bulunan Erhan Arıklı, hükümet ortakları olarak ön görüşme için biraraya geldiklerini belirterek, “Toplantıda, sıkıntılarımızı dile getirdik, yaptıklarımızı ve yapamadıklarımız konuştuk, yaşanan olayların tekrarlanmaması için önerilerimizi ortaya koyduk” dedi.

Erhan Arıklı, YDP ve DP’nin yarın yetkili kurullarını toplayacağı bilgisini de verirken, 3 partinin aynı fikirde olması halinde Pazartesi günü yeniden bir araya gelerek koalisyonu görüşebileceklerini söyledi.

İCRAAT HÜKÜMETİ OLMALIYIZ

“İlk 100 günün 57’sini harcadık” diyen Arıklı, “Biz icraat hükümeti olmalıyız, boşa geçirecek tek 1 günümüz dahi yoktur, zamanımızı boşa harcamamalıyız, halkımız bizden iş bekliyor” şeklinde konuştu.

Sucuoğlu ile gerçekleştirdikleri görüşmede koalisyon ortakları olarak ortaya hiçbir şart koymadıklarını ancak etkili bir hükümet olma önerisi yaptıklarını kaydeden Arıklı, bu öneriler ışığında anlaşılması halinde birlikte hareket edilebileceğini aksi takdirde UBP’nin başka bir hükümet formülü üzerinde çalışma yapması gerekeceğini de belirtti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar