Bir günde mezun edilen zanlı serbest: Sahte transkript ve haksız kazanç tespit edildi

1 Mart 2024

A
A

"Sahte diploma ve yolsuzluk" soruşturması kapsamında 27 Şubat günü tutuklanan zanlı M.Ö. tutuksuz yargılanacak.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Güzelyurt'ta faaliyet gösteren Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde yürütülen "sahte diploma ve yolsuzluk" soruşturması kapsamında 27 Şubat günü tutuklanan zanlı bugün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, "sahte belge düzenleme, sahte belgeyi tedavüle sürme ve sahtekarlıkla para temini ve suç geliri elde etme" suçlarından tutuklanan zanlı M.Ö.'nün tutuksuz yargılanmasına karar verdi. 

M.Ö. yurt dışı yasağı, 100 bin TL teminat iki kefilin de 750’şer bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanacak

Bir önceki duruşmada ön lisans mezunu olan zanlının adı geçen üniversitede aynı dakikada 61 ders kaydı girilerek, hepsinden geçer not aldığı ve aynı gün adına 4 yıllık diploma hazırlandığını aktaran polis, bu duruşmada ise zanlının ön lisans transkriptinin sahte olduğunun belirlendiğini, lisans mezunu olarak aldığı barem artışından da 61 bin 243 TL gelir elde ettiğini bildirdi.

M.Ö., geçmiş dönemlerde bakanlık özel kalem müdürü olarak görev yapmıştı.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde 6 Şubat'ta başlatılan polis soruşturmasının ardından bugüne kadar çoğu üst düzey 9 kişi tutuklandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar