Binaların yapımı, 15 Kasım'a kadar tamamlanmış olacak

7 Şubat 2024

Güncelleme: 8 Şubat 2024

A
A

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, eski TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Meclis Yerleşkesi inşaat alanlarını ziyaret etti. Binaların 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirilmesi bekleniyor.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Meclis Yerleşkesi inşaat alanlarını ziyaret etti.

Töre ve Şentop, inşaat firması yetkililerinden süreç hakkında bilgi aldı ve projenin sunumunu dinledi.

Daha sonra, inşaat alanında bir tur gerçekleştirildi.

Mustafa Şentop'un öne çıkan açıklamaları şöyle:

Şentop, KKTC Cumhurbaşkanlığı ile Meclis'in aynı yerde olmasının bir "Yönetim Külliyesi" oluşturacağını belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Temmuz 2022'de KKTC'de projeye başlandığını müjdelediğini hatırlattı.

Devletin kurumlarını ve fiziki yapılarını güçlendirmenin önemine vurgu yaptı ve bu binaların sembolik olarak güzel bir eser olacağına inandığını dile getirdi.

İki devletli çözüm tezinin Kuzey Kıbrıs'ta bir Türk devletinin tescili anlamına geldiğini söyledi ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda KKTC'nin bağımsızlığının tanınması çağrısının önemini vurguladı.

Kendisinin TBMM Başkanlığı döneminde bu tezi savunduğunu ifade etti ve Meclis Yerleşkesi ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önemli bir adım olduğunu belirtti.

Şentop, emeği geçen herkesi tebrik ederek, Kıbrıs'taki bir Türk devletine yakışan eserlerin ortaya çıkacağına inandığını söyledi.

Zorlu Töre ise, binaların tamamlanmasıyla KKTC'nin özgül ağırlığının ve yönetimsel gücünün artacağına dikkat çekti. İki yerleşkenin de ciddi bir ihtiyaç olduğunu belirtti.

KKTC'nin bağımsız bir devlet olarak Anavatan Türkiye'nin desteğiyle eskimiş yapılarından kurtulacağını ifade etti.

15 Kasım Cumhuriyet Bayramı'nda binaların tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti ve "Hayırlı, uğurlu olsun" temennisinde bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar