Beyazbayram, Moritanya'da KKTC'yi temsil etti

18 Mart 2023

Güncelleme: 18 Mart 2023

A
A

KKTC, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi (DBK) Toplantısı'nda temsil edildi.

ZgotmplZ
KKTC'yi toplantıda, Dışişleri Bakanlığı İİT ile İlişkiler Müdürü Mustafa Kemal Beyazbayram temsil etti.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 49'uncu Dışişleri Bakanları Konseyi (DBK) Toplantısı, Afrika ülkesi Moritanya'nın başkenti Nuakşot’ta 16-17 Mart 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, KKTC toplantıda, Dışişleri Bakanlığı İİT ile İlişkiler Müdürü Mustafa Kemal Beyazbayram tarafından temsil edildi.

Beyazbayram, toplantı kapsamında çeşitli temaslarda da bulundu.

İSLAM İŞ BİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) HAKKINDA

57 üyesi bulunan İslam İş Birliği Teşkilatı, üye devletler arasında iş birliği ve dayanışmayı güçlendirmek, İslam dünyasının hak ve çıkarlarını korumak amacıyla 25 Eylül 1969'de kuruldu.

KKTC, Merkezi Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde bulunan İİT'nin 5 gözlemci üyesinden birisi.

KKTC, (Federe Devlet dönemi itibarıyla) 1979 yılından bu yana İİT’te gözlemci statüsünde yer alıyor. Zirve ve Dışişleri Bakanları Konseyi (DBK) toplantılarına düzenli olarak katılıyor.

Daha önce “Kıbrıs Türk Müslüman Topluluğu” adıyla İİT’te temsil edilen KKTC’nin, 14-16 Haziran 2004 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen 31'inci DBK Toplantısı’nda Annan Planı’nda zikredildiği şekliyle “Kıbrıs Türk Devleti” adıyla temsili kararlaştırıldı. 

Zirve ve DBK’da “Kıbrıs’ta Durum” başlığıyla kabul edilen kararlarla, İİT, KKTC ile iş birliği ve dayanışmasını teyit etmeyi ve Kıbrıs sorununun çözümüne destek vermeyi sürdürüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar