Bertan Zaroğlu, Arıklı'nın YDP'ye davetini kabul etmedi

22 Şubat 2024

A
A

YDP Genel Başkan'ı Erhan Arıklı'nın davetini Bertan Zaroğlu kabul etmedi. Zaroğlu, kurultay sonrası iki ayrı siyasi parti olarak işbirliği yapılabileceğini vurguladı.

ZgotmplZ

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkan'ı Erhan Arıklı, nisan ayına ertelenen genel başkanlık seçimi öncesi, iki yıl önce partiden ayrılan ve ayrı Milletin Partisi'ni kuran Bertan Zaroğlu'na çağrıda bulunmuştu.

Arıklı, "Bertan Zaroğlu kardeşimin çocuğu dünyaya geldi. Kendisini ziyaret edeceğim ve bu vesileyle de kendisine yeni bir sayfa açmayı önereceğim." sözleriyle yeniden YDP'ye katılması için davet etmişti.

Ayrıca Arıkılı, "Bertan Zaroğlu bu partinin kurucularından birisidir, partimiz saldırı altında, Bertan evine dönsün..." şeklinde açıklamada yapmıştı.

ZAROĞLU KABUL ETMEDİ

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı'dan gelen yeni açıklamalar sonrasında Bertan Zaroğlu açıklama yaptı.

Arıklı'dan gelen teklifi kabul etmeyen Zaroğlu'nun cevabı şu şekilde oldu:

''Sevgili Erhan Arıklı,

Bu çağrınız, geç de olsa gerçekleri dile getirdiğiniz için, öncelikle size teşekkür etmek isterim.

Uzun uzun yaşanmış acıları tazelemek istemiyorum, ancak siyasi hayatımın baltalanması gibi acı gerçeklere kısaca değinmek istiyorum.

  1. Beni ve beni destekleyenleri partiden ayrılmaya zorlayarak ve ardından 'partiyi böldüler' diyerek, belki de en büyük rakibinizi saf dışı bırakarak işleri yoluna koydunuz. Ancak bunu yapmasaydınız, beni daha üst makamlara getirecek olan şartları biliyorsunuz.

  2. Kendi doğrularınıza göre bir siyaset yaparak kurultayı kazandınız, ancak geldiğimiz noktada 'partiyi bölmeyin' diyerek haklı çıktım. Bu gerçekten üzücü, ama 'olaylar böyle gelişti' diyerek kendimi teselli ediyorum.

  3. Siyasete devam etseydim, şu anda partinin genel başkanı olacaktım. En az 4-5 milletvekiliyle Meclis'te hizmet ediyor olacaktım.

  4. Bu noktada altını çizmek isterim ki, siyasetin bir tercih meselesi olduğunu bilerek, parti içinde yaşanan haksızlıklara karşı susmayacak, benzer bir tepki verecektim.

  5. Ayrılıktan sonra Milletin Partisi'ni kurduk ve UBP ile ittifak yaparak seçime girdik. Bu işten kazançlı çıkan taraf UBP oldu, biz ise hiçbir yere gelmedik. Ancak sorumluluğumuz gereği siyasete devam kararı aldık.

  6. Nazik teklifiniz için teşekkür ederim, fakat teklifi kabul etmem mümkün değildir.

  7. Ancak şu anda ayrı bir siyasi partinin mensubuyum ve Milletin Partisinin kurultayında Genel Başkanlığa adayım. Kurultay sonrasında, seçilecek genel başkanın ve yönetimin bir teklifi olursa, iki ayrı siyasi parti olarak bir araya gelip işbirliği imkanlarını değerlendirebiliriz.

Son olarak, YDP'nin her üyesiyle herhangi bir sorunumun olmadığını, onlarla bir gönül bağımın olduğunu vurgulamak isterim. Kurultayınızda başarılar dilerim.''

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar