Benli, iş insanlarına güven aşıladı

6 Aralık 2022

Güncelleme: 7 Aralık 2022

A
A

Benli, Gönyeli ve Alayköy’ün iş dünyasının da kalbi olduğunu söyledi, iş insanlarıyla birlikte ekonomik alandaki güçlü potansiyeli çok daha ileriye taşıyacaklarını ifade etti.

ZgotmplZ

Gönyeli Belediye Başkanı ve Gönyeli - Alayköy Belediye Başkan Adayı Ahmet Yalçın Benli, Gönyeli’deki iş insanlarıyla kahvaltılı bir toplantıda buluştu.

Lefkoşa Concorde Hotel’de gerçekleştirilen kahvaltılı etkinlikte konuşan Benli, “Merak etme, hallederiz.” tarzı yönetimi hiçbir zaman benimsemediklerini kaydederek, yandaşlık siyaseti yapmadıklarını, popülizmden uzak durduklarını ifade etti.

Gönyeli’nin temellerini yeniden kurduklarını, köyden kente dönüşümle birlikte mülkiyetin değer kazandığını, ortaya ciddi bir ekonomik değer çıktığını anlatan Benli, “Bu değer işletmelerimize kârlılık, halkımıza da hizmet olarak yansımıştır.” dedi.

Benli şöyle devam etti:

“Lefkoşa’da gördük, Mağusa’da yaşadık, yanlış istihdam politikaları ile büyük yıkımlar yaşandı. Gönyeli Belediyesi’nde ya da Alayköy Belediyesi’nde 'Bu ay çalışanlarımız maaş alacak mı?' derdi olmadı. İnsanlarımız 'Yarın bizim çöpümüz alınacak mı? diye telaş içinde olmadı. 9 bin nüfuslu Gönyeli Belediyesi’ni devraldığımızda 160 çalışanı vardı bugün yine 160 çalışanı vardır.” 

Etkinliğe Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman da katıldı.

Benli sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir kentin azami varabileceği noktayı belirleyen bir takım faktörler vardır. En temel faktör kent insanı faktörüdür. Bir diğeri plan, projedir. Üst ve altyapının planlanması gerekiyordu. Olanca kaynaklarımızı bu reel dönüşüme yönlendirdik. Hem alt hem üst yapısı planlanmış tek kentimizdir Gönyeli. O nedenle Gönyeli’de hizmet kalitesi yüksektir. Gönyeli Belediyesi o nedenle güçlüdür.”

Ahmet Benli, projelerin gelişerek süreceğini ifade ederek, çevreden sanata birçok projenin tamamlanma aşamasında olduğunu, daha büyük projelerin ise bu dönemde hayat bulacağını vadetti.

Benli, Gönyeli’nin parklarıyla spor alanlarıyla yürüyüş yollarıyla her geçen gün daha da güzelleştiğini belirterek, halkın hizmet kalitesinin de Avrupa ile yarışacağını ifade etti

Gönyeli-Alayköy Belediye Başkan Adayı Ahmet Yalçın Benli, Alayköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sorunları sanayicilerle diyalog halinde çözeceklerini ifade ederek, özellikle bölgedeki atık su sorununu çözmek için kolları şimdiden sıvadıklarını söyledi. Benli, bu sorunları da en kısa sürede insanlarımızın gündeminden kaldıracaklarını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar