Bayındırlık'taki görev değişimi Şahali ile Arıklı'yı karşı karşıya getirdi

9 Mart 2023

Güncelleme: 9 Mart 2023

A
A

Şahali, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'nda dün gerçekleşen görev değişiminin ardında Ercan Havaalanı inşaatındaki ek işlerle ilgili ödeme çabasının olduğu iddiasında bulunurken, Arıklı, "Bu iddiayı ispat etmeyen namussuz ve şerefsizdir…" dedi.

ZgotmplZ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'nda dün gerçekleşen görev değişimi muhalefetin tepkisini çekti.

Resmi Gazete'de yayımlanan dünkü üçlü kararnameyle, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Karayolları Dairesi Müdürü Mustafa Yeşil ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlık Müdürü Dürdane Abi Acı karşılıklı olarak birbirlerinin görevlerine atanmıştı.

CTP Milletvekili Erkut Şahali, bu değişimin ardında "Ercan Havaalanı inşaatındaki ek işlerle ilgili ödeme çabasının" bulunduğu iddiasını ortaya atarken, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Şahali'yi iddiasını ispata davet etti.

Erkut Şahali, kişisel sosyal medya yaptığı açıklamada şu iddiada bulundu:

"İddia odur ki, dün Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda meydana gelen tuhaf görevden alma ve atamanın ardında Ercan Havaalanı inşaatındaki ek işlerle ilgili ödeme çabası bulunmaktadır.
Bu ödemeye karşı çıkan müdürle, ödemeyi yapmaya razı gelen müdürün yerleri değiştirilerek şüpheli bir ödemenin yapılabilmesi için "sorun" çözülmüş.
Salı gün mecliste uyarmıştık!
Uyduruk gerekçelerle Ercan işletmecisine iltimas geçip haksız kazanç sağlayanlar bunun yanlarına kalacağını sanmasın.
Erhan Arıklı, hesap verecekler listesinin başına yerleşti..."

Erhan Arıklı da kişisel sosyal medya hesabından Şahali'nin iddiasını içeren paylaşımını ekleyerek, "Bu iddiayı ispat etmeyen namussuz ve şerefsizdir…" dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar