Baybars: Arıklı, yaşanan kazalar hakkında suçu sürücülere atıyor

6 Mayıs 2024

Güncelleme: 7 Mayıs 2024

A
A

Bağımsız milletvekili Ayşegül Baybars, Arıklı’nın yaklaşık iki buçuk yıldır görevde olduğunu, yaşanan kazalar hakkında suçu sürücülere atma konusunda bir savunma mekanizması geliştirdiğini söyledi. Arıklı, Baybars'ın eleştirilerine yanıt verdi.

ZgotmplZ

Trafik ve Yol Güvenliği konusunda güncel konuşma yapan bağımsız milletvekili Ayşegül Baybars, trafik ve yol güvenliği konusunun "ülkenin en önemli sorunu" olduğuna işaret etti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın yaklaşık iki buçuk yıldır görevde olduğunu, ama bu iki buçuk yılını kurultay kavgalarıyla geçirdiğini ileri süren Baybars, Bakan Arıklı’nın yaşanan kazalar hakkında, suçu sürücülere atma konusunda bir savunma mekanizması geliştirdiğini kaydetti.

Baybars, trafik ve yol güvenliği konusunda ciddi önlemler alınması gerektiğini ifade ederek, Trafik Dairesi ve Karayolları Dairesi’nin uhdesinde 11 tane yasa bulunduğunu anımsattı.

Baybars, “Sizin sürücülerin kusuruna indirgediğiniz noktada dünya yol güvenliğini arttırmak ve yol mühendisliği ile sorunları inceleyerek çözmeye çalışıyor.” dedi.  

Hız arttıkça her aracın durma mesafesinin farklı olduğunu, tüm yollarda ülke gerçekleri ışığında bir çalışma yapılması ve hız limitlerinin yeniden belirlenmesi gerektiğini ifade eden Baybars, yeni teknoloji içinde araçlara takometre ve kamera takılması gibi ön kontrol yöntemlerinin uygulanması gerektiğini, hız limitinin sürücünün keyfine bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Cezaları arttırmanın dışında, dünya standartlarının uygulanması ve yol hesaplamaları konusundaki çalışmaların yapılması gerektiğini vurgulayan Baybars, trafikte can kayıplarını sıfırlamanın sadece sürücülerin kurallara uymasıyla mümkün olamadığını belirtti.

Yapı mühendisliğinin önemine işaret eden Baybars, bölünmüş yollarda yayaların güvenliği için üst geçit ve alt geçit elemanlarının yapılması gerektiğini vurguladı.

Baybars, bazı kazalardan örnekler vererek, yapılan çalışmalar konusunda Bakan Arıklı’dan bilgi istedi.

En önemli konulardan birinin yayaların yol güvenliği olduğuna işaret eden Baybars, dünyada bu konuda yapılan çalışmalara değindi.  

ARIKLI CEVAP VERDİ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da Ayşegül Baybars’a cevaben yaptığı konuşmada, trafikte yılların problemini, ekonomik sıkıntılardan kaynaklanan problemlerin kendisine mal edilmesinin doğru olmadığını ifade ederek, yıllardır süregelen sorunları bir çırpıda kendisinin çözmesinin mümkün olmadığını söyledi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar