Başkanın dağıttığı kalemler ''çöpten'' yapıldı

26 Kasım 2023

Güncelleme: 26 Kasım 2023

A
A

Gönyeli-Alayköy bölgesinde toplanan kağıt, plastik, ahşap, atık kumaşlar gibi farklı kategorilerdeki atıklar, kalem ve barınak için su kabı şeklinde doğaya tekrar kazandırılıyor.

ZgotmplZ

Gönyeli-Alayköy Belediyesi ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi arasında çevre dostu politikalar çerçevesinde atık yönetimi ve dönüşümüne yönelik bir iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, belediyenin atıkları üniversite tarafından belirlenen süreçlerle dönüştürülecek.

Bu iş birliği ile belediye atıkları, özellikle kağıt, plastik, ahşap, atık kumaşlar gibi farklı kategorilerdeki atıkların üniversitede dönüşümünün sağlanması hedefleniyor. Geri dönüşüm sonrasında elde edilen ürünlerin kullanımı da çevreye dost bir yaklaşımla sürdürülecek.

Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, imzalanan protokolün belediye için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayarak, geri dönüşüm sonucunda elde edilen ürünlerin doğaya kazandırılmasının hedeflendiğini belirtti. Ayrıca çevre dostu politikaların sürdürülmesinin belediye için öncelikli hedeflerden biri olduğunu ifade etti.

Amcaoğlu, geri dönüştürme sonrasında atıkların kalem ve barınak için su kabı şeklinde doğaya tekrar kazandırılması hedefiyle yola çıktıklarını da belirtti.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri de yaptığı açıklamada, üniversitenin çevre konusunda önemli çalışmalar yürüttüğünü ve sürdürülebilirlik konusunda başarılı bir yerleşke oluşturduklarını söyledi. Protokol kapsamında yerel yönetimlerle iş birliğinin önemine vurgu yaparak, belediye ile gerçekleştirdikleri projenin örnek bir model olabileceğini ifade etti.

Bu iş birliği kapsamında ilk testin yapılarak, atıklardan üretilen 500 adet kalem Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu'na teslim edildi. Bu adım, protokolün önemli bir uygulama aşamasını oluşturdu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar