Barolar Birliği üçüncü kez "Esendağlı" dedi

20 Şubat 2024

Güncelleme: 21 Şubat 2024

A
A

Hasan Esendağlı, Barolar Birliği'ne yeniden başkan seçildi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Barolar Birliği 17'nci Dönem Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi.

İki dönemdir Hasan Esendağlı'nın başkanlığını yaptığı Birlik'te, tek aday alan Esendağlı oy birliği ile yeniden başkan seçildi.

Hasan Esendağlı böylece, Kıbrıs Türk Barolar Birliği'nde üç kez üst üste başkanlığa seçilen isim oldu.

Genel kurul, Lefkoşa Rauf Denktaş Üniversitesi Kültür Merkezi'nde 400’e yakın avukatın geniş katılımıyla gerçekleşti.

Hasan Esendağlı, açılış konuşmasında, Barolar Birliği'nin gücünü mesleği özenle yapan avukatların emeğinden ve birliğinden aldığını vurguladı. Bu dönem atılan en önemli adımlardan birinin "Fasıl 2 Avukatlar Yasası"na yapılan tadilat olduğunu belirten Esendağlı, mesleğe sahip çıkmak ve vatandaşın yetkisiz kişiler tarafından yapılan hukuki işlemlerden kaynaklı yaşadığı mağduriyetleri önlemek amacıyla, yasanın uygulanması için tüm avukatlara görev düştüğünü sözlerine ekledi.

Genel kurulda, Yüksek Adliye Kurulu Üyeliği'ne oy çokluğuyla Av. Tevfik Mut seçilirken, Baro Konseyi Üyeleri ise Av. Özgü Özyiğit, Av. Çağıl Özsoy ve Av. Nurettin Karagözlü olarak belirlendi.

Av. Özkul Özyiğit, Av. Süleyman Dolmacı, Av. Hüseyin İzveren, Av. Ezer Özsoy ve Av. Uygar Kalmaz Disiplin Kurulu üyeleri, Av. Zehra Delibaş, Av. Tülin Alpagut ve Av. Mehtun Muslu ise yedek üye oldu.

HASAN ESENDAĞLI KİMDİR?

10 Aralık 1979 tarihinde Mağusa’da doğan Hasan Esendağlı, ilkokulun yarısını kendi köyü Düzova’da; diğer yarısını ise komşu köy olan Cihangir’de tamamlamıştır. Değirmenlik Ortaokulu’nu bitirdikten sonra Lefkoşa Türk Lisesi’ne devam etmiş ve buradan mezun olmuştur.

1996 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girmiştir. 2000 yılında mezun olduğu İstanbul Üniversitesi’nde “Özel Hukuk Anabilim Dalı”’nda yüksek lisans eğitimine başlamış ve Yüksek Lisansını Prof. Dr. Hüseyin Hatemi’nin danışmanlığında hazırladığı “Kıbrıs Türk Hukuku’nda Boşanma Sebepleri” isimli tezi ile 2003 yılında tamamlamıştır.

2001 yılında Lefkoşa’da Avukat Süleyman Dolmacı Hukuk Bürosu’nda avukatlık stajına başlamış ve 2002 yılında yılında Avukatlar Siciline kaydolunarak Avukat olarak meslek icra etmeye başlamıştır. 2004 yılında kendi ofisini açarak serbest avukat olarak mesleğine devam etmiştir.

2009 yılında Lefkoşa Mahalli Barosu temsilcisi olarak Kıbrıs Türk Barolar Birliği Merkez Konseyi üyesi seçilmiş ve Konsey’de Mali Sekreterlik görevini üstlenmiştir. 2 yıla yakın bir süre devam ettiği bu görevden, dönemin Baro Başkanı ile yaşadığı fikir ayrılıkları sebebi ile istifa ederek ayrılmıştır.

Kıbrıs Türk Barolar Birliği’nin 27.2.2018 tarihinde yapılan 15. Dönem Olağan Genel Kurulu’nda yaklaşık %60 oranında oyla 2018 -2021 döneminde Barolar Birliği ve Baro Konseyi Başkanı ve Yüksek Adliye Kurulu üyesi seçilmiştir.

2021 yılında yapılan 16. Dönem Genel Kurulu’nda ise tek aday olarak girdiği seçimde, oybirliği ile tekrar 2021 - 2024 dönemi için Barolar Birliği ve Baro Konseyi Başkanı olarak seçilmiştir. Bu görevine ilaveten Hukuk Meclisi üyeliği görevini de sürdürmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar