Barçın'ın örneklerle ülke kaynaklarının "çarçur edildiği" iddialarına bakanlar ne yanıt verdi?

7 Mart 2023

Güncelleme: 7 Mart 2023

A
A

CTP Milletvekili Barçın, Spor Dairesi'nin yaptığı harcamalar başta olmak üzere bazı usulsüz uygulamalar yapıldığı iddiasında bulunurken, bakanlar Öztürkler ve Taçoy bunlara yanıt verdi.

ZgotmplZ

Denetim göreviyle bugün toplanan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda ilk sözü alan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, “Halka Değil Yandaşlara Harcanan Bütçe Kalemleri” başlıklı bir konuşma yaptı.

Ülkenin kaynaklarının “çarçur edildiğini” iddia eden Barçın, Spor Dairesi'nin yaptığı harcamalara işaret etti.

Devrim Barçın iddialarını şöyle sıraladı:

  • Spor Dairesi büfesine tek seferde 84 bin TL ödeme yapıldı
  • Atatürk Stadyumu'nda 52 bin TL’lik akaryakıt alındı
  • Milli sporculara poligonda kullanmak için verilen ateşli silah izinleri lisansı olmayan kişilere de verildi
  • Dairenin verdiği ödüller sporla hiç ilgisi olmayan bazı kişilere de verildi, hatta cezaevinde olanlara dahi ödeme yapıldı
  • Sayıştay, Spor Dairesi bütçesinin usulüne uygun kullanılıp kullanılmadığını incelemeli
  • Vakıflar Bankası'na hiç ihtiyaç olmadığı halde 3 tane sıfır lüks Audi marka araç alındı
İKİ BAKANDAN İDDİALARA YANIT

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, olimpik ateşli tabanca meselesiyle ilgili emarelerin sunulmasını istedi. Ateşli silahların satışı ve stopajı konusundaki düzenlemeyi, Bakanlar Kurulu’ndan Meclise gönderirken KKTC vatandaşlarını ayırdıklarını söyleyen Öztürkler, bu konuda düzenleme yapılacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da “Sayıştay incelemesinden kaçan kimse olamaz.” diyerek, tüm sporculara özellikle ferdi spor yapanlara Spor Dairesi'nin Başbakanlık kanalıyla yardım yapıp maaş bağladığını ifade etti. Ancak belirli bir yaşın atlında olanlara bu işlemin ebeveynleri üstünden yapıldığını kaydeden Taçoy, mahkûma hiçbir şekilde maaş ödenmediğini ancak eğer bir boksörden bahsediliyorsa yapılan ödemenin eski bir müsabakanın ödemesi olduğunu kaydetti.

Atatürk Spor Salonu'ndaki yakıt ödemesinin, plakalar bazında dökümlerinin kayıtlarda olduğunu ifade eden Taçoy, Atatürk Stadyumu'na yapılan yatırımın da Planlama ve İnşaat Dairesi'nin belirlediği şekilde yapıldığını dile getirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar